Η ιστορία της σκλαβιάς στη Βραζιλία (full movie)

Η ιστορία της σκλαβιάς στη Βραζιλία (full movie)

slavery_brazilΑν και η ιστορία της σκλαβιάς στις ΗΠΑ είναι πλατιά γνωστή, λίγοι γνωρίζουν ότι η Βραζιλία ήταν ο μεγαλύτερος συμμέτοχος στο “εμπόριο” αυτό. 40% των σκλάβων που επιζούσαν από το πέρασμα του Ατλαντικού κατέληγαν στη Βραζιλία, ενώ μόνο 4% έφτανε στις ΗΠΑ. Υπήρξε περίοδος που ο μισός πλυθησμός ήταν σκλάβοι και ήταν η τελευταία χώρα που κατήργησε τη σκλαβιά το 1888.

Αυτή η καλογυρισμένη παραγωγή του BBC χαρτογραφεί την ιστορία της Βραζιλίας, χρησιμοποιώντας κείμενα, γράμματα, λογαριασμούς και διατάγματα. Από αυτές τις πρωτότυπες πηγές, μαθαίνουμε από πρώτο χέρι για τη βαρβαρότητα των εμπόρων σκλάβων, και τη σκληρή ζωή των φυτειών. Με την πορτογαλέζικη αποικία της Αγκόλας να λειτουργεί σαν “πάροχος” Αφρικανών προς τη Βραζιλία, ήταν φτηνότερο να αντικαθιστούν όποιους πεινούσαν και δούλευαν μέχρι θανάτου, αντί να τους φερθούν ανθρώπινα… Λίγοι μεγαλοτσιφλικάδες έπαιρναν τις συζύγους τους μαζί τους να ζήσουν σε αυτό το ζεστό κλίμα, έτσι δεν υπήρχε κάποια άμβλυνση μέσω της οικογενειακής ζωής και οι λευκοί άποικοι γίνονταν ολοένα και πιο σκληροί.

 

slavery_brazil2

Οι ιστορικοί Joao Jose Reis, Cya Teixeira, Marilene Rosa Da Silva, ο ανθρωπολόγος Peter Fry και άλλοι αφηγούνται την επίπτωση αιώνων σκλαβιάς στη Βραζιλία του σήμερα. Ένα σημαντικό ντοκυμαντέρ για την την αφρικανική και λατινοαμερικάνικη ιστορία.

627

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση