«Είμαι Έλληνας από αλληλεγγύη»

«Είμαι Έλληνας από αλληλεγγύη»

Screen Shot 2015-01-20 at 9.08.34 AMΓια δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια ένας μεγάλος αριθμός φιλελλήνων από όλες τις χώρες του κόσμου υπογράφει ένα κείμενο στήριξης προς την Ελλάδα, ασκώντας δριμεία κριτική στις κινήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και μερίδας του διεθνούς έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου να δημιουργήσουν κλίμα φόβου στην χώρα, με φόντο τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η επονομαζόμενη «Δεύτερη Έκκληση της Νάντης – Είμαι Έλληνας από αλληλεγγύη» γράφει τα εξής:
«Τον Νοέμβρη 2011, η Έκκληση της Νάντης «Είμαι Έλληνας από αλληλεγγύη» βρήκε μια μεγάλη απήχηση, γιατί είχε καταγγείλει το ντικτάτ της Τρόικας κατά του Ελληνικού λαού και είχε προσκαλέσει τους Φιλέλληνες όλων των χωρών να θεωρήσουν τον εαυτό τους Έλληνες σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολικά και στην πράξη.

Τον φετινό χειμώνα 2014-2015, ο Ελληνικός λαός αναγκάζεται για άλλη μια φορά να υποστεί την ανάμιξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τολμάει να του υπαγορεύσει την ψήφο του και που προσπαθεί να τον εκφοβίσει και να τον τρομάξει επισείοντας την απειλή βαρειών κυρώσεων στην περίπτωση που η Ελλάδα θα διάλεγε να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Εμείς, οι υπογράφοντες την Έκκληση της Νάντης, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας του 2011, γιατί η καρδιά μας κτυπάει Ελληνικά. Διαμαρτυρόμεθα ενάντια στην ανάμιξη των κερδοσκόπων τραπεζιτών, και των αντιπροσώπων τους, στις Ελληνικές εκλογές. Εμείς θεωρούμε ότι οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν ένα πολιτικό δρόμο που να είναι ωφέλιμος, και ταυτόχρονα να αρνηθεί την λιτότητα που τους έχουν επιβάλλει και να μην μπει στον πειρασμό να ακολουθήσει μια ρατσιστική και νεοναζιστική ακροδεξιά.

Αυτή είναι η Ελλάδα που αγαπάμε, γιατί η επιλογή της σήμερα μπορεί να εγκαινιάσει μια καινούρια εποχή για την Ευρώπη, και να προσφέρει μια σημαντική και ιστορική βοήθεια στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, για να δημιουργήσουν από κοινού ένα δημοκρατικό μέλλον.

Αυτή είναι η Ελλάδα που προσδοκούμε, είναι αυτή η ίδια που εφεύρε τη δημοκρατία πριν από 2.500 χρόνια, και είναι αυτή η ίδια που τόλμησε να πει OXI στις απαιτήσεις των φασιστών στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Είμαστε όλοι Έλληνες από αλληλεγγύη.

Νάντη, 18/01/2015

Λυκ Ντουγιάρ, Ζιλ Ζελγκόν».

(Μετάφραση κειμένου από τα γαλλικά: Νίκος Μέξης και Ντομινίκ Μπουκέ με τη βοήθεια της Κλειώς Εξακουστού και της Ζαν Ροκ-Τεσόν)

Πηγή: jesuisgrec.blogspot.gr μέσω tvxs.gr

164

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση