Φωτογραφίες από το μαζικότατο 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Κύπρο

Φωτογραφίες από το μαζικότατο 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Κύπρο

Screen Shot 2015-06-07 at 8.03.00 AMΗ Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου διοργάνωσε φέτος το 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου, με σύνθημα το «Free to Be»! Η πορεία Υπερηφάνειας ξεκίνησε στις 17:00 στη Λευκωσία, με χώρο εκκίνησης τον δημοτικό κήπο (πίσω από τη Βουλή).

Η πορεία αποτέλεσε μέρος και κορύφωση των εκδηλώσεων της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα. Στόχοι των εκδηλώσεων, η αποδοχή για όλους, με ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταυτότητα φύλου, σε ολόκληρο το νησί και η εξάλειψη των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Future Worlds Center, το οποίο τονίζει την αναγκαιότητα τέτοιων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, ειδικά την τελευταία περίοδο κατά την οποία, όπως υποστηρίζει, «γίναμε μάρτυρες σεξιστικού, ρατσιστικού και ομοφοβικού λόγου σε υψηλό πολιτικό επίπεδο».

«Η ωριμότητα της κοινωνίας στην αποδοχή της διαφορετικότητας, είτε πρόκειται για θέματα φύλου είτε φυλής, είναι έργο σε εξέλιξη που απαιτεί την εμπλοκή όλων», αναφέρει η ανακοίνωση η οποία καταλήγει τονίζοντας πως η περαιτέρω ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν τη ΛΟΑΤ κοινότητα είναι απαραίτητη.

«Είναι απαραίτητη η περαιτέρω ανάδειξη των ζητημάτων, σαν ζητήματα διαθεματικά που συνδέονται με ευρύτερα κοινωνικά θέματα και όχι σαν προβλήματα για τα οποία είναι αρκετό η κοινωνία να απασχολείται μια φορά τον χρόνο αποσπασματικά με την υπενθύμιση από τις σχετικές ετήσιες εκδηλώσεις», αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αντίστοιχη πορεία στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε πέρυσι το Μάιο.

 

– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/260490/free-to-be-poreia-yperifaneias-sti-lefkosia-eikones#sthash.Pm8mu0Qg.dpuf

323

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση