Αντιφασίστες στην Πάτρα ακύρωσαν «συνέλευση» φασιστών

Αντιφασίστες στην Πάτρα ακύρωσαν «συνέλευση» φασιστών

Screen Shot 2016-10-25 at 8.09.02 AMΕδώ και κάποιες μέρες, μερικές δεκάδες πρόσφυγες φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Rion Beach, στην περιοχή του Ρίου, λίγο έξω από την Πάτρα..

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτώβρη τοιχοκολλήθηκε στην περιοχή μια ανακοίνωση από μια επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων Ρίου που καλούσε σε συνέλευση σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής για το “θέμα που προέκυψε ξαφνικά, απρόβλεπτα και με πλήρη μυστικότητα στην περιοχή μας, με τη δημιουργία προσφυγικού καταλύματος εκατοντάδων προσφύγων .

Άμεσα καλέστηκε αντισυγκέντρωση στο σταθμό του προαστιακού του Ρίου για σήμερα το απόγευμα στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αντιφασίστες, αριστεροί και αναρχικοί. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδήλωση περίπου 200 ατόμων. Η πορεία κινήθηκε προς το σημείο της καλεσμένης συνέλευσης της “επιτροπής κατοίκων” όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς, ενώ και το ίδιο το ξενοδοχείο είχε από το μεσημέρι εκδώσει ανακοίνωση ακύρωσης της συζήτησης στο χώρο του, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε προς το ξενοδοχείο που διαμένουν οι οικογένειες των προσφύγων για να δηλώσει την στήριξη και την αλληλεγγύη της.

Συμμετείχε και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό ( Κ.Α.Ρ) Πάτρας στην αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση γιατί  στις ακραίες αντιδράσεις μίσους απέναντι στους πρόσφυγες θα πρέπει να αντιδράσουμε συλλογικά στοχεύοντας στα πραγματικά αίτια που δημιουργούν την προσφυγιά και την πείνα.

Διεκδικούμε ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια για τους πρόσφυγες, ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας με πλήρη παροχή των αναγκών τους. Αυτοί που κλείνουν τα σχολεία δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά τα μνημόνια που περικόπτουν τις δαπάνες για την παιδεία και οι φασίστες που βάζουν λουκέτα. Αυτοί που κλείνουν τα νοσοκομεία δεν είναι ξένοι αλλά οι μνημονιακές κυβερνήσεις που δημιουργούν συνθήκες διάλυσης στα νοσοκομεία και κλέβουν τα αποθεματικά των ταμείων. Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες έχουμε κοινό συμφέρον, την πάλη για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που μας θίγουν όλους. Θέλουμε και διεκδικούμε περίθαλψη για όλους, δωρεάν εκπαίδευση και δουλειά.

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας

 

 

 

1.012

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση