Σπαρτιάτες: Δίωξη κατά 13 ατόμων για εξαπάτηση των εκλογέων – Ανάμεσά τους και ο Κασιδιάρης

Σπαρτιάτες: Δίωξη κατά 13 ατόμων για εξαπάτηση των εκλογέων – Ανάμεσά τους και ο Κασιδιάρης

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 13 συνολικά ατόμων για την υπόθεση των Σπαρτιατών έστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, που ενδέχεται να μεταβάλουν την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Ειδικότερα, η παραγγελία της κ. Αδειλίνη για άσκηση δίωξης αφορά σε
13 συνολικά πρόσωπα και κατά βάση είναι για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Η παραγγελία για άσκηση δίωξης ήρθε έπειτα από έρευνα που διενήργησε η κ. Αδειλίνη με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας. Στις αναφορές του ο κ. Στίγκας έκανε λόγο για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, “φωτογραφίζοντας” τότε τον έγκλειστο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Πιο αναλυτικά, η παραγγελία για άσκηση δίωξης για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος αφορά σε 11 βουλευτές του κόμματος και τον ανεξάρτητο Χάρη Κατσιβαρδά.

Ως ηθικός αυτουργός στο παραπάνω αδίκημα, δηλαδή σε εξαπάτηση εκλογέων, ζητείται να διωχθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης ζητείται να διωχθεί και ένας δικηγόρος, ο οποίος το βράδυ των εκλογών του περασμένου Ιουνίου διέθεσε το γραφείο του από όπου έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις των Σπαρτιατών.

Ο δικηγόρος φέρεται να είναι σύνδεσμος μεταξύ των Σπαρτιατών και του Ηλ. Κασιδιάρη, τον οποίο επισκέπτονταν στις φυλακές ως ένας εκ των δηλωμένων δικηγόρων του.

Σπαρτιάτες:Oι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται ποινική δίωξη είναι:

1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ, 2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ,
4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ,
5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ,
6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ 9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και
11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διενήργησε η κ. Αδειλίνη, προέκυψε ότι Ηλ. Κασιδιάρης ήταν στην ουσία ο πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών, και ότι αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Ακόμη από την έρευνα κατά τις πληροφορίες, προέκυψαν στοιχεία ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται και η απόφαση που Εκλογοδικείου στο οποίο ήδη έχουν εκδικαστεί προσφυγές για τη νομιμότητα συμμετοχής στη Βουλή του κόμματος των Σπαρτιατών.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που με την απόφαση του Εκλογοδικείου, ακυρωθεί η εκλογή των βουλευτών των Σπαρτιατών το ενδεχόμενο να μοιραστούν στα άλλα κόμματα οι βουλευτικές τους έδρες θεωρείται πολύ πιθανό.

Πηγή: https://lawandorder.gr/

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση