Γερμανία: βίαιη καταστολή φοιτητών αλληλέγγυων στον Παλαιστινιακό αγώνα

Γερμανία: βίαιη καταστολή φοιτητών αλληλέγγυων στον Παλαιστινιακό αγώνα

Σε μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών αλληλέγγυων στον αγώνα των Παλαιστινίωνπροχώρησε την Τρίτη η Γερμανική αστυνομία, οι οποίοι είχαν καταλάβει την εσωτερική αυλή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου.

Περίπου 100 άτομα έστησαν σχεδόν 20 σκηνές στην πανεπιστημιούπολη, συμμετέχοντας στο κάλεσμα του λεγόμενου «Φοιτητικού Συνασπισμού Βερολίνου» για κατάληψη των γερμανικών πανεπιστημίων.

Φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια του Βερολίνου συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα που υποστήριζαν τους Παλαιστίνιους και καταδίκαζαν το Ισραήλ και τη Γερμανία.

Η φοιτητική ομάδα απαίτησε να αποσυρθούν οι ποινικές διώξεις εναντίον φοιτητών και άλλων ατόμων που είχαν επιδείξει αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους στις πανεπιστημιουπόλεις, και τα πανεπιστήμια να αντιταχθούν δημοσίως στις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στη Γερουσία του Βερολίνου που θα επέτρεπαν την αποβολή φοιτητών για πολιτικούς λόγους.

 

EPA/FILIP SINGER
EPA/FILIP SINGER

 

Την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία απομάκρυνε περίπου 300 άτομα τα οποία πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το πανεπιστήμιο Ηumboldt του Βερολίνου.

Εντωμεταξύ στη Δανία στήθηκε καταυλισμός στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης με δεκάδες σκηνές.

Κινητοποιήσεις καταγράφονται και σε σκανδιναβικές χώρες με ομάδα φοιτητών να στήνει καταυλισμό διαμαρτυρίας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ζητώντας από το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας να κόψει τους ακαδημαϊκούς δεσμούς με ισραηλινά πανεπιστήμια.

Πηγή: tvxs.gr
9

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση