Μηνιαίο Αρχείο:Ιούλιος 2012

 

Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

 

Πάντως, ο αρμόδιος για την πώληση – σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενδέχεται και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.
Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.
Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής, μπλόκαραν την διαδικασία.
Έτσι, έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.
Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.
Πηγη:http://www.left.gr/article.php?id=5153

Το 1955, η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού με σχετικό γραπτό αίτημά της, καλούσε μια σειρά αξιωματικών, ηγετικών στελεχών των Ταγμάτων Ασφαλείας επί Κατοχής «να συντάξουν λεπτομερή έκθεσιν της δράσης τους, με βάση συγκεκριμένο υπόδειγμα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η επίσημη συγγραφή της ιστορίας Εθνικής Αντιστάσεως (sic) διά την χρονική περίοδον 1941-1944, με θέμα την συγκρότησιν των Ταγμάτων Ασφαλείας [και] τας διεξαχθείσας υπό τούτων επιχειρήσεις κατά των αναρχικών, βάσει εγκύρων και αδιαβλήτων στοιχείων». Πράγματι, αρκετοί αξιωματικοί κατέθεσαν τις σχετικές εκθέσεις με τις αφηγήσεις τους, αλλά και με το σκεπτικό τους και με την επιχειρηματολογία τους για την ένοπλη συνεργασία με τους Ναζί κατακτητές, συχνά με μια διάθεση “επιθετικά” απολογητική, και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε, από τη στιγμή που το αίτημα της ΔΙΣ ήταν έτσι διατυπωμένο (εκ προοιμίου «βάσει εγκύρων και αδιαβλήτων στοιχείων») ώστε να φαίνεται όχι μόνο ότι θα ελάμβαναν συγχωροχάρτι για την προδοτική τους συνεργασία με τον εχθρό, αλλά και ότι θα εντάσσονταν στο σχήμα «Εθνικής Αντιστάσεως», έτσι όπως το εννούσε η τότε ηγεσία του Στρατού (όποιος πολέμησε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ αυτός μόνο έκανε “Εθνική Αντίσταση”).

Στο κάμπινγκ που συμμετέχει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» κάνουμε μπάνιο, γλεντάμε, αλλά και συζητάμε κιόλας για το φασισμό, που οφείλεται και πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.

H λαλίστατη σε άσχετα θέματα  Χρυσή αυγή δεν θα πει ούτε μια λέξη για την ΑΤΕ.

Στο site τους δεν βρίσκουμε κάτι για αυτό το θέμα των ημερών

Θα έλεγε κανείς ότι η Χρυσή Αυγή  δεν ειναι εκεί για να πλήξει τα συμφέροντα των νταβατζήδων και των παρασίτων  που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία. Ίσως είναι εκεί για να τα προστατέψει και να παρέχει υπηρεσίες Σεκιούριτι…

Σε αυτό το πλαίσιο η Χρυση θα δέρνει Αριστερούς  που θίγουν τα συμφέροντα  των νταβατζήδων και θα αποπροσανατολίζει τμήμα της κοινής γνώμης με κάποιους Σύριους μετανάστες στον Έβρο.

Λογικό!

 

Πηγή: http://papaioannou.wordpress.com μέσω left.gr

Θύμα ξυλοδαρμού από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα καταγγέλλει ότι έπεσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός, ο οποίος ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μπούκουρα…

Πώς φέρονταν οι Έλληνες μετανάστες;

Πολλοί δικαιολογημένα «αγανακτισμένοι» με την υπερσυσσώρευση παράτυπων μεταναστών, αδικαιολόγητα προβαίνουν από γενικούς αφορισμούς, όπως «σκαταλβανοί» και «βρωμοπακιστανοί», μέχρι και σε αυτοδικία (βλ. μαχαιρώματα, ξυλοκόπημα κ.α.). Γενικεύουν, δηλαδή, με αφορμή τις παράνομες συμπεριφορές ορισμών μελών μιας εθνικότητας, προς όλα τα μέλη της εθνικότητας αυτής. Προσδίδονται, μ’ άλλα λόγια, χαρακτηριστικά περιπτώσεων, σε όλον τον πληθυσμό μιας εθνικότητας. Αυτό, βέβαια, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι φαινόμενο που συναντάται σε κάθε κοινωνία και, όπως θα δούμε, ακόμη και εις βάρος των Ελλήνων.

Θολη φωτο καθαρο μηνυμα.
Επειτα απο την δευτερη αντιφασιστικη συνελευση στον Αγιο Δημητριο Ηρακλειου Κρητης -οπου και ο ιδιοκτητης υποσχεθηκε οτι τελικα δε θα δωσει το διαμερισμα του στα φασιστοειδη για να ανοιξουν γραφεια- η Κινηση «Απελαστε το Ρατσισμο» αναρτησε στη Χανιοπορτα (κεντρο) αυτο το πανω.

«Κινούμενο  στόχο» αναζητούσε για να…  εξασκηθεί στη σκοποβολή ένας 22χρονος Έλληνας στη Σαντορίνη και τον βρήκε στο… πρόσωπο ενός άτυχου μετανάστη τον οποίο πυροβόλησε εν ψυχρώ με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι!

Το απίστευτο  περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Καρτεράδο της Σαντορίνης, όταν ο 23χρονος Πακιστανός μετανάστης δέχθηκε ξαφνικά το βλήμα του όπλου και αμέσως πλημμύρισε στο αίμα! Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και… συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στην χώρα, ενώ οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Θήρας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο νεαρός  που παρίστανε τον «ελεύθερο  σκοπευτή» εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες και παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο δράστης του επικίνδυνου «παιχνιδιού». Μάλιστα, παρέδωσε στους αστυνομικούς το αεροβόλο όπλο και μια συσκευασία με 112 μεταλλικά βλήματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με την οποία θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Πηγη:http://www.alfavita.gr/artro.php?id=69990

Σήμερα τις πρωινές ώρες ένας αλλοδαπός αφγανικής καταγωγής έβαλε τέλος στη ζωή του, ενώ κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα των Καλυβίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που έβαλε τέλος στη ζωή του ο αλλοδαπός στο αστυνομικό τμήμα των Καλυβίων, ήταν ότι δεν ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του, καθώς είχε διαταχθεί η απέλασή του από τη χώρα μας. Τον νεαρό άνδρα, ο οποίος απαγχονίστηκε χρησιμοποιώντας το παντελόνι του, τον βρήκαν οι αστυνομικοί περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Πηγη:www.alterthess.gr

Πώς φέρονταν οι ντόπιοι στους Έλληνες μετανάστες;

 

Διάχυτη στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ ήταν η άποψη ότι οι Έλληνες είναι ανάξιοι των προγόνων τους. Φτωχοί συγγενείς της δοξασμένης κληρονομιάς. Ανατολίτες, όχι ευρωπαίοι, άξεστοι και αδύναμοι να σηκώσουν το βάρος του κλέους του αρχαίου πολιτισμού.