“ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” – “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ”

“ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” – “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ”

Το Πολυτεχνείο φοβίζει αυτούς, οδηγεί εμάς!

ΤΟΤΕ στη Χούντα του 1967
Ξένοι και ντόπιοι “μπίζνεσμεν” έτρωγαν με δέκα μασέλες. Βουτηγμένοι στα σκάνδαλα της Esso, της Εγνατίας, της Litton, των διυλιστηρίων, οι Πάππας, Λάτσης, Ωνάσης, Βαρδινογιάννης, McDonald κ.α.
Ενώ το μηνιάτικο ήταν 4000 δρχ (90€ σημερινά)!
Αυτούς εξυπηρετούσαν τα φασιστοειδή της Χούντας!

ΣΗΜΕΡΑ το 2012
Σχεδόν οι ίδιοι μεγιστάνες πλουτίζουν από τη δυστυχία μας. Με τα σκάνδαλα της ΑΤΕ, των Σκουριών, της Εθνικής, της IBC, οι Σάλλας, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας,  Λάτσης, Siemens κ.α.
Ενώ ο βασικός μισθός έχει κατρακυλήσει στα 450€!
Αυτούς εξυπηρετούν οι κυβερνήσεις-ληστές & οι Ναζί της Χ.Α.!

Για να περνούν αυτά τα σχέδιά τους ήθελαν τον κόσμο στο «γύψο», τρομοκρατημένο από τα βασανιστήρια, τις εξορίες, τις δολοφονίες. Γι’αυτό οι τοτινοί τραπεζίτες και εφοπλιστές στήριζαν τη Χούντα. Κι αυτή «φρόντιζε» και τον εαυτό της: ο αρχι-δικτάτορας Παπαδόπουλος ζούσε σε βίλα-δώρο του Ωνάση, ο υπο-δικτάτορας Μακαρέζος είχε διορίσει τον κουνιάδο του υπουργό Γεωργίας, όλοι μαζί διπλασίασαν τους “μισθούς” τους και “δανείζονταν” από το Δημόσιο, κλέβοντας 1,5 δις δραχμές!

17/11/1973, κατά της Δικτατορίας του Φόβου και της Φτώχειας
Η μεγάλη εξέγερση ξεκίνησε μια Τετάρτη, 14 Νοέμβρη 1973, από 500 φοιτητές. Σε μια μέρα έγιναν 20.000 φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι που συζητούσαν και φώναζαν συνθήματα. “ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣ”, “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ”, “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”! Μέχρι την Παρασκευή είχαν γίνει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λαού, συγκεντρωμένου σε έναν κοινό αγώνα. Τράνταξαν τη Χούντα, κατέστρεψαν τους επικοινωνιακούς ελιγμούς της που θα τη γλίτωναν από τις συνέπειες των εγκλημάτων της, έδιωξαν τον Παπαδόπουλο, άνοιξαν το δρόμο για την τελική πτώση των δικτατόρων και τις νίκες του λαού τα επόμενα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Οι αγώνες της Μεταπολίτευσης, με προμετωπίδα το Πολυτεχνείο, έστειλαν αρκετούς από τους κλέφτες και βασανιστές στη φυλακή και στρίμωξαν τους μεγιστάνες του πλούτου για χρόνια. Αυξήσεις, ωράρια, ασφαλιστικό, δικαιώματα, τέλος στην αστυνομοκρατία. Χωρίς το Πολυτεχνείο δεν θα είχαμε κερδίσει τίποτα από αυτά.

17/11/2012, κατά της Εξαθλίωσης και του Φασισμού
Σήμερα όλα μας τα παίρνουν πίσω. Για να κρατήσουν τα κέρδη τους σαρώνουν μισθούς, σχολεία, νοσοκομεία, απολύουν από παντού, χτυπάνε με γκλομπ, χημικά και Αύρες, συλλαμβάνουν, τρομοκρατούν. Οι παλιοί υποστηρικτές της Χούντας, εφοπλιστές και φασίστες, ξαναεπιτίθενται. ΜΜΕ, αστυνομία και δικαστήρια προβάλουν και προστατεύουν τους  οπαδούς της Χούντας και του Χίτλερ.

Έχουν βαλθεί να μας πείσουνε ότι για την κρίση και τα χρέη δε φταίνε οι τραπεζίτες, αλλά οι φτωχοί μετανάστες κι οι απεργοί! Ότι πρέπει να ξεχάσουμε το Πολυτεχνείο, τους 54 βεβαιωμένους νεκρούς του, τη βαρβαρότητα του συστήματός τους και το πώς μπορούμε να το νικήσουμε! Γι’αυτό η Χ.Α. απειλεί μαθητές και καθηγητές που υπερασπίζονται το Πολυτεχνείο στα σχολεία! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Για την τραγική κατάσταση που ζούμε ευθύνονται τα μεγάλα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους! Και αυτούς θα ανατρέψουμε και σήμερα όπως στο Πολυτεχνείο!
Η νεολαία μαζί με όλο το λαό φωνάζουμε:
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ & ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 17/11,
Στην Αθήνα προσυγκέντρωση 15:00 στην πλ. Κλαυθμώνος
Στη Θεσσαλονίκη 17:00 στο Πολυτεχνείο

Κίνηση ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
www.kar.org.gr

399

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση