Το έσκασε ο Ξηρός και το σύστημα βγάζει όλη την εκδικητικότητα του στο Σακκά!

Το έσκασε ο Ξηρός και το σύστημα βγάζει όλη την εκδικητικότητα του στο Σακκά!

f68405001098b48c70c238adde23de56_LΣυνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική για παραβίαση περιοριστικών όρων διαμονής, που του είχαν επιβληθεί μετά από αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, ο Κώστας Σακκάς. Η επίσημη «αιτία»της σύλληψής του φέρεται να είναι ότι βρισκόταν σε άλλο σπίτι από εκείνο που είχε δηλώσει ότι διαμένει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Σακκάς είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2010 για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον περασμένο Ιούλιο, κατόπιν αντιπαράθεσης και απεργίας πείνας του ίδιου σχετικά με τη συνέχιση της προσωρινής κράτησής του.

Ο Κώστας Σακκάς ήταν προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού επί 31 μήνες. Κατηγορείται για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι το οποίο ο ίδιος έχει αρνηθεί. Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 4 Ιουνίου και από τις 17 Ιουνίου νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο πρώην απεργός πείνας συνελήφθη αμέσως μετά τη συνέντευξη Δένδια (Καθημερινή 5/1/2014) όπου ο υπουργός με ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη ασκούσε κριτική για την απόφασή της να αποφυλακίσει το Σακκά μετά από την πρωτοφανή και πολύμηνη καταστρατήγηση του 18μηνου της προφυλάκισης του.

Νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο από τον κ. Κάρολο Παπούλια. Αποκρινόμενος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε: «Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας και δεν έχει πρόβλημα μόνο εισαγόμενης τρομοκρατίας, έχει και μεγάλο πρόβλημα εγχώριας τρομοκρατίας. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Έχει οδηγήσει στη δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί από αυτούς όμως είναι ελεύθεροι. Πρέπει να υπάρχει κοινωνική ομόνοια και απόλυτη εκτέλεση του καθήκοντος από όλους τους πολιτειακούς θεσμούς. Αλλιώς η χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο».

Μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού το κράτος δικαίου επιδίδεται ξανά σε εκδικητικές συμπεριφορές μη διστάζοντας να βάλει ακόμα και τους δικαστές στο περιθώριο της δράσης των ειδικών δυνάμεων του κ. Δένδια.

 

Πηγές: ERTOpen, Εφημερίδα των Συντακτών, Ναυτεμπορική

81

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση