Παρέμβαση στο σπίτι του ιδιοκτήτη του Scherzo Cafe

Παρέμβαση στο σπίτι του ιδιοκτήτη του Scherzo Cafe

tyro3Το Σάββατο 29/3 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης από περίπου 25 συντρόφισσες-ους στη γειτονιά και το σπίτι του αφεντικού-ρατσιστή της καφετέριας Scherzo στο μαρούσι, Δ. Τυρολόγου. Το συγκεκριμένο αφεντικό χρωστάει τα δεδουλευμένα σε μετανάστη εργαζόμενό του, τον οποίο ξυλοκόπησε και του έκλεψε την τσάντα που περιείχε και τα χαρτιά του, όταν του τα ζήτησε.

Ο εργαζόμενος μετανάστης δούλευε στο μαγαζί 7ήμερο, 10ωρο, χωρίς ρεπό, χωρίς ένσημα, 12 το βράδυ με 10 το πρωί και με απλήρωτες υπερωρίες, για 300 ευρώ το μήνα, τα οποία και του χρωστούσε.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια που γνωστοποιούσαν το γεγονός, το όνομα και την διεύθυνση του ξεφτίλα ρατσιστή-αφεντικού και οι τοίχοι και η μάντρα του σπιτιού του βάφτηκαν με συνθήματα. Η συγκεκριμένη δράση ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά κινήσεων στο μαρούσι και παρεμβάσεων – αποκλεισμών έξω από το μαγαζί του Τυρολόγου, που πραγματοποιούνται εδώ και ένα μήνα περίπου από συλλογικότητες, καταλήψεις που δραστηριοποιούνται στα βόρεια και στο κέντρο, σωματεία, συνελεύσεις εργαζομένων, συντρόφους-ισσες, Παράλληλα, δίνει ένα σαφές μήνυμα στο συγκεκριμένο αφεντικό άλλα και στα υπόλοιπα της ευρύτερης περιοχής ότι οι καταπιεσμένοι-ες δίνουν τις δικές τους απαντήσεις απέναντι στην βία και εκμετάλλευση που βιώνουν και συλλογικά μπορούν να μεταφέρουν τον φόβο στη μεριά των αφεντικών.

Ντόπιοι και μετανάστες να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης-αγώνα ενάντια σε κάθε ρατσιστή, να υπερασπιστούμε καθένα και καθεμία που σηκώνει κεφάλι και να συγκρουστούμε με τον κόσμο των αφεντικών. – See more at: http://www.social-revolution.gr/2014/04/scherzo-cafe.html#sthash.bRtoFDPI.dpuf

107

2 ΣΧΟΛΙΑ

Γράψτε μια απάντηση