Μετανάστευσε από τα Χανιά στην Αλβανία

Μετανάστευσε από τα Χανιά στην Αλβανία

Βρε βρε πώς αλλάζουν οι καιροί!

Κάποτε μετανάστευαν οι Αλβανοί στην Ελλάδα. Τώρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Φεύγουν από την Ελλάδα οι Αλβανοί αλλά μαζί τους και αρκετοί Ελληνες.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κ. Δημήτρη Βρεττού από τα Χανιά, ο οποίος είναι αρχιμάγειρας και στα 55 του χρόνια αναγκάστηκε να φύγει μετανάστης στην Αλβανία τον περασμένο χειμώνα για να εργαστεί σε τουριστική μονάδα στους Αγίους Σαράντα.
Ο κ. Βρεττός δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την διαμονή και τι συνθήκες εργασίας του στην Αλβανία. Όπως εξηγεί στη «Νέα Τηλεόραση» Χανίων,  ενώ στην Αλβανία οι μισθοί των ανειδίκευτων εργατών είναι στα 150 Ευρώ, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη από εξειδικευμένα στελέχη σε διάφορους τομείς, όπως και στον τομέα του τουρισμού – επισιστισμού.
Έτσι ο μισθός του κ. Βρεττού στην Αλβανία ήταν αντίστοιχος των μισθών που λάμβαναν οι αρχιμάγειροι στην Ελλάδα προ της οικονομικής κρίσης.
Όπως τέλος σημειώνει ο Χανιώτης αρχιμάγειρας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε στην Αλβανία ήταν αυτό που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες σε όλο τον κόσμο: Η νοσταλγία για την πατρίδα και την οικογένεια του.
Πηγη:http://www.prismanews.gr/
43

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση