Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με λογική και χωρίς ρατσισμό

Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με λογική και χωρίς ρατσισμό

Η συστηματικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος από τις Αρχές, έστω σε επίπεδο εικόνας, έχει επιφέρει αποτελέσματα, τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Οι αναμενόμενες διαμαρτυρίες από τις τοπικές κοινωνίες, η εκμετάλλευση του ζητήματος από τους ακραίους πολιτικούς χώρους, αλλά και η διαφαινόμενη πλέον οργή των πολιτών για τη διόγκωση του προβλήματος, αποτελούν λογικές συνέπειες ενός πολύπλευρου ζητήματος.

Μακριά από ρατσιστικές νοοτροπίες και αντιλήψεις, πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα ούτε μπορεί να παρέχει φιλοξενία στα πλήθη των ανθρώπων που έρχονται εδώ από κάθε γωνιά της γης. Πολύ περισσότερο, όταν δεν ζητούν αυτή τη φιλοξενία, αλλά έρχονται λάθρα, επιδιώκοντας συνειδητά να εξαπατήσουν τις ελληνικές Αρχές. Βεβαίως μεγάλος αριθμός αυτών προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση ή διώκονται για τις ιδέες και τα φρονήματά τους. Η Πολιτεία εδώ έχει ευθύνη να δείξει το δημοκρατικό και ανθρώπινο πρόσωπό της και αμέσως να διευθετεί τις υποθέσεις χορήγησης ασύλου. Μέχρι εκεί όμως. Στη χειρότερη κρίση του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άνευ όρων φιλοξενία ή έστω ανοχή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που η ελληνική κοινωνία αδυνατεί πρακτικώς να εργοδοτήσει, να περιθάλψει, ακόμα και να σιτίσει. Η αντιμετώπιση του ζητήματος πρέπει να είναι άμεση, συστηματική και προσανατολισμένη στη δραστική μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών μέσω επαναπατρισμού τους και στη θωράκιση των συνόρων.

Στα πλαίσια μιας τέτοιας πολιτικής, τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών έχουν λόγο και νόημα ύπαρξης, μόνον ως ένα αυστηρά μεταβατικό και περιορισμένο χρονικά στάδιο της διαδικασίας. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν ως κρατητήρια,ως φυλακές, ως χώροι μακράς παραμονής. Αφενός μεν δεν λύνεται το πρόβλημα με τον περιορισμό μερικών χιλιάδων σε αυτά τα κέντρα, αφετέρου δε, είναι πρακτικώς αδύνατο στα κέντρα αυτά να παρασχεθεί επί μακρόν αξιοπρεπής διαβίωση, με αποτέλεσμα να ελέγχεται αδίκως η χώρα μας για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, να δοκιμάζεται η αντοχή των πολιτών, η δημόσια ασφάλεια και η οικονομία της χώρας από ένα τέτοιο ζήτημα. Πολύ δε περισσότερο δεν είναι δυνατόν το ζήτημα αυτό να αποτελεί αφορμή αιτιάσεων εις βάρος της χώρας για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι Έλληνες, στη μακραίωνη ιστορία τους, πολλές φορές ακολούθησαν το δρόμο της μετανάστευσης, γι’ αυτό και η σκέψη μας προς τους μετανάστες πρέπει να είναι πάντα θετική, συγκαταβατική. Μόνον όμως γι’ αυτούς που διαλέγουν το δρόμο της νομιμότητας και της υγειούς συμμετοχής τους στην ελληνική κοινωνία, τις δομές και τις αξίες της, κρατώντας και διαφυλάσσοντας βέβαια της διαφορετικότητά τους.

* Η κυρία Κατερίνα Φαρμάκη είναι πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ

*…έχετε δίκιο αγαπητή κυρία Φαρμάκη αλλά «ξεχάσατε» να αναφέρετε στο άρθρο σας -το οποίο προσωπικά θεωρώ αποπροσανατολιστικό ως πολύ χυδαίο- δυο τρία βασικά και ουσιώδη θεματάκια…δεν πειράζει θα σας τα θυμίσω εγώ (!)
λαθραίοι άνθρωποι υπάρχουν μόνο στα χυδαία μυαλά…τσιτάτο, θα μου πείτε…βεβαίως, αλλά αποτυπώνει την αλήθεια που προφανώς εσείς ως καλοβολεμένη αστή δεν μπορείτε να καταλάβετε !
«ξεχάσατε» επίσης να αναφέρετε στο χυδαίο άρθρο σας ότι οι βόμβες δεν πέφτουν στις πατρίδες αυτών των «λαθραίων» από τον ουρανό…τις βόμβες αγαπητή κυρία και πρώην βουλευτή, τις ρίχνουν τα τσιράκια σας ή για να το πω πιο ωμά τ’ αφεντικά που σαν υπάκουα σκυλάκια υπηρετείτε !
ΝΑΤΟ και ΕΕ -οι σύμμαχοί σας- βομβαρδίζουν τις πατρίδες τους δήθεν για να τους απελευθερώσουν από τα τυραννικά καθεστώτα τους, ενώ, η πραγματικότητα είναι πως διόλου ΔΕΝ σας νοιάζει η Ελευθερία και η Αξιοπρέπεια…τον πλούτο των χωρών τους επιβουλεύεστε και σεις συντάσσεστε με τους «ελευθερωτές» μήπως κι αργότερα όταν θα έχουν βάλει στο χέρι ΟΛΕΣ τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές, αρπάξετε κανένα κοκκαλάκι !
όταν δε, δεν σας δέχονται σαν ελευθερωτές τους κολλάτε την ταμπέλα του τρομοκράτη και πάλι τους βομβαρδίζετε… αν βέβαια η χώρα είναι και μουσουλμανική ακόμα καλύτερα…στο παραμύθι του τρομοκράτη εμπλέκετε τον θρησκευτικό φανατισμό και την μισαλλοδοξία !
τους ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ να φύγουν από τις χώρες τους σαν κυνηγημένα ζώα…ξέρετε όπως ξέρω και εγω ότι ακριβώς επειδή δεν τους αφήσατε στάλα ζωής στις πατρογονικές εστίες ΠΡΕΠΕΙ να φύγουν αν θέλουν να κρατήσουν έστω και ένα ψήγμα ΕΛΠΙΔΑΣ για ζωή…..
ποιός εξαθλιωμένος -εξαθλιωμένος από εσάς και τα τσιράκια σας- αγαπητή κυρία κι όταν γύρω του σφυρίζουν οι βόμβες, θα σκεφτεί τα χαρτιά και τα σύνορά σας;
είμαι σίγουρη πως αν ποτέ βρεθείτε στη θέση αυτών των «λαθραίων» που εκτός όλων των άλλων χαλάνε και τη αισθητική σας, δεν θα σκεφτείτε χαρτιά νομιμότητας και σύνορα….

κι ερχόμαστε τώρα στο σημείο που οι «λαθραίοι» έχουν μπει στη χώρα…
εκτός του ότι ΔΕΝ έχετε, ούτε είχατε, ούτε ποτέ θα έχετε μεταναστευτική πολιτική γιατί βολεύει και εσάς και τα ντόπια αφεντικά σας κάτι τέτοιο, οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονται με τη χυδαιότητα του συστήματός σας……………..
αφεντικά που τους αναγκάζουν σε εξαντλητική δουλεία για ένα κομμάτι ψωμί…αλλά, πριν από αυτούς, λαθρέμποροι ψυχών…κάποιοι από αυτούς ίσως και να υπήρξαν ψηφοφόροι σας, αλλά, αυτό δεν σας ενοχλεί γιατί αυτοί έχουν χαρτιά και δεν είναι «λαθραίοι» (!)
δικηγόροι κι ένα ολόκληρο σύστημα που συντηρεί και αναπαράγει την εξαθλίωση, αλλά, αυτό δεν σας ενοχλεί γιατί έχει χαρτιά, πτυχία και ενίοτε φοράει και στολή
οι «λαθραίοι» κατ΄εσάς, άνθρωποι κατ εμέ, ζουν καθημερινά ένα γολγοθά και σαν να μην τους έφταναν όλα όσα τους εξαναγκάσατε να ζήσουν και να ζουν, πρέπει και να βιώνουν τον καθημερινό τρόμο της σύλληψης, το φόβο μήπως πέσουν σε κάποιο μπλόκο της επιχείρησης σκούπα με το ασύλληπτο όνομα «Ξένιος Ζευς»…αλήθεια, ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να θεωρείτε τους ανθρώπους σκουπίδια ώστε να χρεάζεστε σκούπες; και ποιός διεστραμμένος εγκέφαλος σκέφτηκε να ονομάσει την αισχρή επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»;
και αφού τους συλλάβετε τους υποχρεώνετε να απολαύσουν ΚΑΙ τη «φιλοξενία» στα ναζιστικού τύπου στρατόπεδά σας και τα πογκρόμ των χρυσαγιτών (!)
κλείνοντας κυρία Φαρμάκη θα σας αναφέρω απλά ότι το αισχρό καθ’ όλα άρθρο σας, μου έφερε στο μυαλό κάτι που διάβασα τις προάλλες και αφορούσε τους «λαθραίους»: αν δεν σας αρέσει εδώ που σας μαχαιρώνουμε γυρίστε στις πατρίδες σας, που σας ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ !!!

Μαρία Χαράνη

52

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση