Η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής δεν περνάει στα σχολεία!

Η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής δεν περνάει στα σχολεία!

Στην αυλή νηπιαγωγείου του Κολωνού η νηπιαγωγός είχε αναρτήσει πανό ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Από εκεί έτυχε να περνάει κάτοικος της περιοχής, που σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων που τον γνωρίζουν ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να κάνει παρατήρηση στην εκπαιδευτικό. Μεταξύ άλλων της είπε ότι πρέπει να σταματήσουν «τα ψέματα αυτά που λένε στα σχολεία» και ότι στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν μόνο ελληνικές σημαίες. Μετά από έντονο διαπληκτισμό με τη νηπιαγωγό, την απείλησε λέγοντάς της ότι θα τιμωρηθεί και εκείνη και οι υπόλοιποι, εννοώντας προφανώς τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι την επόμενη μέρα συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο εκπαιδευτικοί της περιοχής, μέλη του συλλόγου των εκπαιδευτικών αλλά και η πλειοψηφία των γονιών από το νηπιαγωγείο και όλοι τόνιζαν την ανάγκη απάντησης σε αυτή την πρόκληση. Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να βγει ένα κείμενο καταδίκης του περιστατικού και στήριξης στη νηπιαγωγό από το σύλλογο εκπαιδευτικών και τους γονείς, και οι επόμενες κινήσεις θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα.

Το περιστατικό προφανώς και δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Εντάσσεται στη λογική άρνησης των νεοναζί προς την επέτειο της εξέγερσης, στις προσπάθειές τους να ρίξουν λάσπη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, να αμφισβητήσουν ακόμα και την ύπαρξη νεκρών και να παρέμβουν στη διαδικασία εορτασμού στα σχολεία. Η αντίδραση όμως από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων, η αμεσότητα της δράσης και η αποφασιστικότητά τους μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι η τρομοκρατία των φασιστών δεν περνάει στα σχολεία. Κανείς δεν είναι μόνος του, οι προκλήσεις τους απαντιούνται από την κοινωνία, και επομένως δεν μας φοβίζουν.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

64

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση