Πάτρα: Καταγγελία Φοιτητών Ιατρικής για απολύσεις αλλοδαπών στο Νοσοκομείο Ρίου κατόπιν αιτήματος της Χρυσής Αυγής

Πάτρα: Καταγγελία Φοιτητών Ιατρικής για απολύσεις αλλοδαπών στο Νοσοκομείο Ρίου κατόπιν αιτήματος της Χρυσής Αυγής

Τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Απόστολο Λέτσιο για τη συνάντηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ο οποίος του ζήτησε να διωχθούν αλλοδαπές εργαζόμενες στο νοσοκομείο, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Ιατρικής Πάτρας.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, ο διοικητής αρνήθηκε να συναντήσει τους φοιτητές, προβάλοντας ως επιχείρημα ότι οι φοιτητές θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν στον πρύτανη και όχι σε αυτόν. Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών αναφέρει:

«Την Τρίτη 19/2 και την Πέμπτη 21/2 η Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής, αντίστοιχα, προχώρησαν σε κινητοποίηση στον διοικητή του νοσοκομείου του Ρίου, Απόστολο Λέτσιο, με θέμα την συνάντηση του με εκπρόσωπο της φασιστικής Χρυσής Αυγής ώστε να διωχθούν αλλοδαπές εργαζόμενες από το νοσοκομείο.

Και στις δύο κινητοποιήσεις ο διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε να δεχθεί συνάντηση με τους φοιτητές. Μέσω της γραμματέα του χρησιμοποίησε το φαιδρό επιχείρημα ότι ως φοιτητές πρέπει να διαμαρτυρηθούμε στον πρύτανη και όχι σε εκείνον. Φαίνεται πως ο διοικητής του νοσοκομείου δίνει το χέρι και συνδιαλέγεται μόνο με τους φασίστες της Χ.Α. και όχι με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους.

Η απαράδεκτη στάση του διοικητή αποδεικνύει τις βαρύτατες ευθύνες που έχει από τη στιγμή που νομιμοποιεί το βρώμικο ρόλο που έχει αναλάβει η Χ.Α. στα νοσοκομεία, να προβάλει ως δήθεν ενόχους για την ανεργία που ολοένα μεγαλώνει στο τομέα της υγείας τους μετανάστες.

Λένε ότι φταίνε οι μετανάστες για να βγάλουν λάδι την πολιτική της κυβέρνησης και το σύστημα που θρέφει την ανεργία και την εξαθλίωση. Οι ελλείψεις τόσο σε νοσηλευτικό όσο και σε ιατρικό προσωπικό οφείλονται σε αυτή την πολιτική που υπεχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, με στόχο να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το μεγάλο κεφάλαιο για να μπουν στον χώρο της υγείας.

Η ναζιστική Χ.Α. δεν έχει καμία θέση στα νοσοκομεία. Καλούμε κάθε φοιτητή και εργαζόμενο να καταγγείλει και να απομονώσει τη βρώμικη δράση της Χ.Α. Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.»

πηγή: skaipatras.gr

49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση