Το κερασάκι στην τούρτα: στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας»

Το κερασάκι στην τούρτα: στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας»

iliopoul__articleΕνημερωθήκαμε από την ιστοσελίδα του Ναζιστή βουλευτή Π.Ηλιόπουλου ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα… χωρίς τη μιζέρια του δημοσίου… για να δημιουργηθούν και άλλες σύγχρονες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να ισχυροποιηθούν οι υπάρχουσες θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία τους… Στο λόγο του στη Βουλή αναφέρει σαν παράδειγμα «υγιούς επιχειρηματικότητας» μια προσπάθεια για επενδύσεις επιχειρηματιών «με όνειρα» στους πρόποδες της Πάρνηθας, που σταμάτησαν μετά από αντιδράσεις «δήθεν οικολόγων». Μάλλον το χαρακτηρισμό «υγιής» τον αποδίδει για να περιγράψει αυτους τους «υγιείς Έλληνες επιχειρηματίες» που καίνε κάθε τρεις και λίγο την Πάρνηθα για να προχωρήσουν τα «υγιή σχέδιά» τους…

Τα δείγματα συστημικότητας της Χρυσής Αυγής τον ένα χρόνο κοινοβουλευτικής της «δράσης» είναι δεκάδες. Στην απεργία των Χαλυβουργών πήραν το μέρος του εργοστασιάρχη Μάνεση, στράφηκαν ενάντια στους απεργούς του Σκαραμαγκά, των εργολαβικών του ΑΠΘ, του ΜΕΤΡΟ, των εκπαιδευτικών, της ΕΡΤ, ενώ τάχθηκαν υπέρ «λελογισμένων» απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Στη Βουλή πήραν το μέρος του Λάτση (για να φορτώσουν τη συντήρηση ενός πλωτού Μουσείου του Λάτση στις πλάτες του ελληνικού λαού) και του Σάλλα (ξεπούλημα Αγροτικής Τράπεζας), Στις Σκουριές πήραν το μέρος του Μπόμπολα, στην ΕΡΤ πήραν το μέρος του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάννη και του Κυριακού. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των καπιταλιστών; Μα, είναι «Έλληνες» φυσικά… Οι βουλευτές της Συμπολίτευσης και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν τροπολογία για τα χρέη των ΠΑΕ, διευκολύνοντας τους χορηγούς των ομάδων, δηλαδή τους λογής λογής Μαρινάκηδες. Τάχθηκαν κατά της φορολόγησης των εφοπλιστών. Καταψήφισαν τη συνέχιση της έρευνας για τη Λίστα Λαγκάρντ, σε ταύτιση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Ζήτησαν να κλείσει ένα δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στη Ν.Ιωνία, παίρνοντας το μέρος του τοπικού ιδιοκτήτη ιδιωτικού πάρκινγκ. Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ζήτησαν « να εξορθολογιστούν οι δαπάνες…για να μην περικοπεί έστω κι ένα ευρώ από την άμυνα». Κάνουν δουλεμπόριο εργατών μέσα από τα «Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων», όπου ουσιαστικά διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κλείνει συμφωνίες για 14 ευρώ μεροκάματο! Αυτή είναι η λύση λοιπόν απέναντι στην κρίση και τους «λαθρομετανάστες»: να παίρνουν οι Έλληνες μεροκάματο 14 ευρώ (δηλαδή 300 ευρώ μισθό το μήνα)! Επίσης, ο φίρερ Μιχαλολιάκος είχε δηλώσει στον Κ.Παπούλια ότι «το να φύγουμε από το ευρώ θα είναι μια τραγωδία».

Πρόκειται λοιπόν για ένα πλήρως συστημικό κόμμα, που αποδέχεται πλήρως όχι μόνο τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας και την εχθρότητά της προς τον ελληνικό λαό, αλλά και τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματά της. Γι αυτό άλλωστε τα μεγαλύτερά της ποσοστά εκλογικά τα είχε στους εργοδότες (20,3%, 2η δύναμη μετά τη ΝΔ) και στους μπάτσους των ΜΑΤ-Δίας-Ζ κλπ (50%, με τον 2ο –Αν.Έλλ- να έχει …10%) .

Και τώρα έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα:

– στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας», την ώρα που οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων στηρίζουν, με λόγια και με πράξεις, όλους τους προαναφερθέντες καπιταλιστές που ο ελληνικός λαός αποκαλεί «λαμόγια».

– «χωρίς τη μιζέρια του δημοσίου», δηλαδή «λιγότερο κράτος», την ώρα που κορυφώνεται η διάλυση των σχολείων ,των νοσοκομείων και κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-τρόικα.

– «θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων» (των «υγιών» φυσικά), την ώρα που οι Έλληνες καπιταλιστές συνεχίζουν να είναι από τους πρωταθλητές κερδών στην ΕΕ μέσα στην κρίση, την ώρα που έχουν αποταμιεύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια και εξαπλώνουν τις θυγατρικές τους στο εξωτερικό, μεταφέρουν τις έδρες των επιχειρήσεών τους «έξω» και στήνουν οφσόρ για να μη φορολογούνται, την ώρα που ο απλός, φτωχός, εργαζόμενος ελληνικός λαός βιώνει τη γενοκτονία των μνημονίων.

Τέτοια «αντισυστημικά» διαπιστευτήρια θα πληθύνουν το επόμενο διάστημα, καθώς οι ταγματασφαλίτες βλέπουν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν και ονειρεύονται κυβερνητικά κουστούμια, με συνέπεια να προσπαθούν να σφίξουν και να επεκτείνουν τους δεσμούς τους με την ελληνική άρχουσα τάξη, με τα «λαμόγια». Θέλουν να δείξουν «υπεύθυνοι» βρε αδερφέ! Γιατί, όπως είπαμε, ο εθνικισμός και η γιαλατζί «αντιμνημονιακότητα» είναι τα καταφύγια του κάθε απατεώνα.Ή αλλιώς «ψηφίστε Χρυσή Αυγή για να ξελασπώσει το κεφάλαιο».

Kίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

87

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση