Ομοφοβική λογοκρισία και στον ALPHA

Ομοφοβική λογοκρισία και στον ALPHA

thespride_kosmos2-thumb-mediumΣυνεχίζεται το σίριαλ της ομοφοβικής λογοκρισίας με τα κομμένα φιλιά στα ελληνικά κανάλια, που προφανώς νομίζουν ότι βρίσκονται στη Ρωσία του Πούτιν και όχι στην Ελλάδα, όπου διασφαλίζεται, υποτίθεται, η ισοτιμία των σεξουαλικών προσανατολισμών. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο ALPHA. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το κανάλι πρόβαλε στις 2 Σεπτεμβρίου επεισόδιο του «Glee» με κομμένο το φιλί μεταξύ της Brittany και της Santana, δύο βασικών χαρακτήρων της σειράς.

Τι ήθελε τότε να προβάλει τη σειρά – ύμνο στη διαφορετικότητα ο ALPHA, αν είναι να ακυρώνει το βασικό της μήνυμα και να στέλνει τέτοιο αντιδραστικό μήνυμα στους τηλεθεατές; Γιατί αφήνει πλείστα όσα φιλιά ετεροφυλόφιλων στην απογευματινή ζώνη των βραζιλιάνικων σαπουνιών; Θεωρεί τα φιλιά ανθρώπων του ίδιου φύλου διαφορετικά; Θεωρεί τις σχέσεις και την ερωτική έκφραση των γκέι προσβλητική, απαράδεκτη, κάτι που πρέπει να αποσιωπηθεί; Δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία μας χτες με το κανάλι για να μας απαντήσει. Ας θυμηθούμε πάντως πως όταν η ΝΕΤ είχε κόψει πέρσι το φιλί δύο αντρών από τον «Πύργο του Ντάουντον», αναγκάστηκε να ξαναπροβάλει το επεισόδιο χωρίς λογοκρισία.

Οτι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει παράνομη τη λογοκρισία των γκέι φιλιών, με αφορμή το απαράδεκτο πρόστιμο του ΕΣΡ στη σειρά του Παπακαλιάτη. Και ότι οι συχνότητες που χρησιμοποιούν τα κανάλια είναι δημόσιο αγαθό που ανήκει και στους γκέι, οι οποίοι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, επειδή το αποφάσισε η ελληνική τηλεόραση.

Δημήτρης Αγγελίδης

Πηγη:εfsyn.gr

82

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση