Χαιρετισμός Μ.Γλέζου σε αντιφασιστική εκδήλωση στην Πάρο

Χαιρετισμός Μ.Γλέζου σε αντιφασιστική εκδήλωση στην Πάρο

glezosΦίλες και φίλοι
Παριανές και Παριανοί

Σε λίγες ημέρες, στις 12 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται 69 χρόνια από την ημέρα που οι Ναζί έφευγαν από την Αθήνα.
Ήταν η ημέρα της απελευθέρωσης, ήταν η ημέρα που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Αθήνας βγήκαν στους δρόμους κρατώντας σημαίες της Ελλάδας, των συμμάχων, της Αντίστασης.
Πιστεύαμε τότε ότι ο Φασισμός, που αιματοκύλισε την Ευρώπη, αφήνοντας νεκρούς, στο βάρβαρο πέρασμά του 30 εκ. Ευρωπαίους πολίτες, δεν θα ξανασήκωνε κεφάλι.
Δυστυχώς κάναμε λάθος. Ξαναείδαμε το αποκρουστικό το πρόσωπο ξανά και ξανά.
Το νοιώσαμε στην επταετία της χούντας. Και όταν τα εγκλήματά τους, η προδοσία τους στην Κύπρο, και ο αντιδικτατορικός αγώνας τους έστειλε στον Κορυδαλλό, είπαμε πάλι «Ποτέ ξανά Φασισμός».
Και τώρα, τριάντα εννιά χρόνια μετά και πάλι είμαστε μπροστά στην αποκρουστική όψη του φασισμού που κλωτσάει με την μπότα του την πόρτα μας.
Η νεολαία της Πάρου, έχει ήδη αποδείξει ότι δεν σκοπεύει να παραχωρήσει σπιθαμή από την ελεύθερη σκέψη, ότι θα αγωνιστεί και θα είναι στην πρωτοπορία του τόπου, ότι θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των νοσταλγών του Χίτλερ, του Μουσολίνι και των Waffen SS.
Όλος ο Παριανός λαός, πρέπει την οργή του και πάθος του, να τα μετατρέψει σε μια πορεία πολιτική, που θα δώσει ελπίδα και διέξοδο.
Χαιρετίζω την σημερινή σας εκδήλωση και φωνάζω μαζί σας «Ποτέ ξανά Φασισμός».

Μανώλης Γλέζος 6-10-2013

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση