Ενοχή Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας

Ενοχή Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας

Της Αντωνίας Ξυνού

Την ενοχή του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Ηot Doc Κώστα Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Αυτοφώρου, υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ παραβίασε προσωπικά δεδομένα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός «πάτησε» στο γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν τα επαγγέλματα δίπλα στα ονόματα της λίστας καθώς και ότι τα άτομα δεν συναίνεσαν στη δημοσίευση. «Ο σκοπός της δίκης δεν είναι η λογοκρισία ή ο εκφοβισμός αλλά τα όρια για δύο κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία «συγκρούονται» ανέφερε ο εισαγγελέας ισχυριζόμενος ότι η προσέγγισή του θα ήταν διαφορετική αν ο Κ. Βαξεβάνης «δημοσίευε αποκλειστικά πρόσωπα που ασκούσαν δημόσιο λειτούργημα ή συνδέονταν με τέτοια ως παρένθετα πρόσωπα».
Είχε προηγηθεί η απολογία του δημοσιογράφου, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ήταν «να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα». Ο εισαγγελέας δεν δέχθηκε ούτε και τη θέση του κατηγορουμένου ότι ουσιαστικό διακύβευμα ήταν και είναι η κοινωνία η οποία εξαπατάται. «Η λίστα είναι συγκλονιστική. Αποκαλύπτει το σύστημα διαφθοράς. Περιλαμβάνει πρώην εισαγγελέα και νυν γενικό γραμμματέα, εκδότες, συμβούλους του πρωθυπουργού, επιχειρηματίες. Κανένας τους δεν ελέγχθηκε» πρόσθεσε ο Κ. Βαξεβάνης εξηγώντας ότι ουδέποτε γράφθηκε πως τα ονόματα της λίστας ήταν φοροφυγάδες ή ένοχοι αδικημάτων.
Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων.
Πηγη:enet.gr
45

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση