Ταϊλάνδη: Πέντε υπουργεία έκλεισαν οι διαδηλωτές

Ταϊλάνδη: Πέντε υπουργεία έκλεισαν οι διαδηλωτές

13376449-thumb-largeΕκκενώνεται το Γραφείο Ερευνών της Ταϊλάνδης, το αντίστοιχο FBI της χώρας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο διευθυντής του, καθώς τουλάχιστον 1.000 διαδηλωτές περικύκλωσαν το κτιριακό συγκρότημα σε μία προσπάθεια να διακόψουν τη λειτουργία κυβερνητικών υπηρεσιών και υπουργείων.

Το Γραφείο Ερευνών της Ταϊλάνδης είναι ένας από τους πολλούς κρατικούς στόχους των διαδηλωτών που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα.

Τα γραφεία του ΓΕΤ βρίσκονται μέσα σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα, στη βόρεια Μπανγκόκ, που στεγάζει κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων η υπηρεσία μετανάστευσης και η Εφορία.

Το Γραφείο Ερευνών πρόσφατα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του ηγέτη της αντικυβερνητικής εκστρατείας Σουθέπ Ταουγκσουμπάν για το ρόλο που φέρεται ότι διαδραμάτισε την περίοδο που διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Η υπόθεση αφορά τους θανάτους τουλάχιστον 90 ανθρώπων κατά την καταστολή το 2010 των διαδηλώσεων οπαδών του πρώην πρωθυπουργού Θαξίν Σιναουάτρα, αδελφού της νυν πρωθυπουργού.

Έχοντας υποχρεώσει πέντε υπουργεία να κλείσουν τις τελευταίες δύο ημέρες, περίπου 4.000 διαδηλωτές βγήκαν και σήμερα στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της πρωθυπουργού και του εκατομμυριούχου αδελφού της.

Οι διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν από ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο αμνηστίας, που δεν ψηφίστηκε από τη Γερουσία, και το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή του αδελφού της Γινγκλούκ, χωρίς να εκτίσει ποινή φυλάκισης για μια καταδίκη διαφθοράς του 2008.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη από το 2010, όταν οπαδοί του κινήματος που έγινε ευρέως γνωστό ως «Κίτρινα Πουκάμισα» κατέλαβαν σημαντικά τμήματα της πρωτεύουσας. Περισσότεροι από 90 άνθρωποι, κυρίως πολίτες, έχασαν τότε τη ζωή τους στη διάρκεια των δίμηνων επεισοδίων. Στη συνέχεια, ανήλθε στην εξουσία η σημερινή πρωθυπουργός και ακολούθως εξελέγη το κόμμα της Φέου Τά

πηγή:enet.gr

39

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση