Ποινική δίωξη σε εννέα σχολικούς φύλακες

Ποινική δίωξη σε εννέα σχολικούς φύλακες

sxolikoi-fylakes-thumb-mediumΠοινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη οικιακής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής ασκήθηκε σε βάρος των εννέα σχολικών φυλάκων, που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης ενώ διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εννέα σχολικοί φύλακες παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 31 Μαρτίου 2014.

Έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν αλληλέγγυοι συνάδελφοί τους και πολίτες μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος.

Νωρίς το πρωί, οι σχολικοί φύλακες -που είχαν έρθει στην Αθήνα από την επαρχία για να διαμαρτυρηθούν καθώς καταργήθηκε η υπηρεσία τους -μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου και απομακρύνθηκαν στη συνέχεια από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και εννέα εξ αυτών οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Λίγη ώρα αργότερα, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους από το οδόστρωμα ενώ με τη συνδρομή της ομάδας ΔΕΛΤΑ σήκωσαν διαδηλωτές που κάθονταν στο δρόμο.

Έγιναν ακόμη πέντε προσαγωγές ενώ διαδηλώτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία από τη χρήση χημικών και χρειάστηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο της συγκέντρωσης βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για συμπαράσταση στους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό, προκειμένου να ενημερωθούν για το πού θα απορροφηθούν.

Διάβημα ΚΚΕ για την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων

Την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων σχολικών φυλάκων απαιτεί το ΚΚΕ με διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια. “Η επίθεση των ΜΑΤ στους σχολικούς φύλακες και οι πάνω από δέκα προσαγωγές συγκεντρωμένων συνιστούν μια ακόμα πράξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση σε βάρος εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά. Αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή πάνε χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Newsroom Enet

55

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση