Η αστυνομοκρατία δε θα περάσει! Οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων θα ξανασπάσουν!

Η αστυνομοκρατία δε θα περάσει! Οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων θα ξανασπάσουν!

FACC4795D7AD5E0C954A2482850F561EΗ απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων σε μεγάλη περιοχή της Αθήνας για να μη χαλάσει η φιέστα της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ της 7ης Γενάρη, πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη. Δεν είναι η πρώτη κι ούτε θα είναι η τελευταία φορά που κυβέρνηση, δικαστήρια ή αστυνομία προσπαθούν να αποτρέψουν δημόσιες διαμαρτυρίες με τον τρόμο, πρόθυμοι να μας στερήσουν ως και τα πιο στοιχειώδη “αστικά” πολιτικά δικαιώματα. Η τελευταία παρόμοια απόπειρά τους ήταν στη Θεσσαλονίκη, με την απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων στις 22 Δεκέμβρη 2013, ώστε να αποτραπεί η αντιφασιστική κινητοποίηση εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών κι αντιρατσιστικών οργανώσεων κατά της δημόσιας εμφάνισης της Χρυσής Αυγής στην πόλη. Τότε προστάτευαν τους φασίστες των μαχαιριών, τώρα τους ακροδεξιούς των Μνημονίων. Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η νέα πρόκληση!

Αυτοί που μεταφορικά και κυριολεκτικά πεθαίνουν τον λαό στα χαράτσια, τους φόρους και τις απολύσεις, αυτοί που λειτουργούν στρατόπεδα συγκέντρωσης και βασανιστηρίων για πρώτη φορά μετά τη Χούντα, που σέρνουν στα δικαστήρια αντιφασίστες και αγωνιστές κατοίκους της Χαλκιδικής την ίδια ώρα που αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι μιζαδόροι υπουργοί, διεφθαρμένοι επιχειρηματίες, αλλά και πραγματικοί νεοναζί τρομοκράτες. Αυτοί πρέπει να βγουν παράνομοι, όχι οι διαδηλώσεις εναντίον τους!

Οι κατασταλτικές αστυνομικές εκτροπές συνιστούν ενδείξεις πανικού ενός συστήματος που αποτελεί βάρος για την κοινωνική πλειοψηφία, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή του και προσπαθεί να την επιβάλει με την βία. Στις 22 Δεκέμβρη η αστυνομοκρατική απαγόρευση ακυρώθηκε στην πράξη, αφού με τη στήριξη μαζικών κοινωνικών και πολιτικών φορέων οι συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν κανονικά κι επιτυχημένα. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στις 18:00 της 8ης Γενάρη Προπύλαια της Αθήνας.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

44

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση