Χάνει το μάτι του ο Γαβριήλ που ήταν στην πορεία μετά τη δολοφονία Φύσσα

Χάνει το μάτι του ο Γαβριήλ που ήταν στην πορεία μετά τη δολοφονία Φύσσα

diadilosi-antifasistiki1-300x201«Μετά λύπης του ο γιατρός μού ανακοίνωσε ότι το μάτι δεν αντέχει άλλο και θα πρέπει να αφαιρεθεί. Μου εξήγησε ότι ο βολβός έχει αρχίσει να θολώνει, να γκριζάρει και ότι δεν έχει μείνει πλέον κάτι να παλέψουμε… Οπότε προς στα τέλη Ιανουαρίου θα επικοινωνήσουμε εκ νέου με έναν ακόμα χειρουργό οφθαλμίατρο για ένα τεχνητό μέσο που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα κατεστραμμένο βολβό. Δεν μιλάμε για μεταμόσχευση παρά για ένα τεχνητό μάτι, για καλαισθησία και μόνο».

Το παραπάνω μήνυμα ανέβασε στο facebook ο 32χρονος Γαβριήλ Α. (και το αναδημοσίευσε το left.gr), αναφερόμενος σε ένα γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας, την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα – μίας πορείας που έγινε στην Αμφιάλη και που του «σημάδεψε» τη ζωή.

Τι έγινε τότε: διαδηλωτές είδαν τον τρίτο στη σειρά άντρα των ΜΑΤ από την αριστερή διμοιρία να σημαδεύει σε ευθεία βολή, με εκτοξευτή κρότου λάμψης. Ο Γαβριήλ έπεσε κάτω, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Τζάνειο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δεξί μάτι. Η περιπέτεια για τον Γαβριήλ δεν έχει τελειώσει από τότε.

«Ποιος τους δίνει την εντολή να σηκώνουν αυτά τα όπλα απέναντι σε παιδιά που διαμαρτύρονται για μια δολοφονία; Εγώ για το παιδί μου είμαι υπερήφανη. Αυτωνών οι μανάδες είναι;» είχε αναρωτηθεί τότε η μητέρα του Γαβριήλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Κυριακής, στις 21.15, το Θέατρο του Νέου Κόσμου οργανώνει παράσταση με το έργο «Αστερισμοί» του Νικ Πέιν και τα έσοδα θα διατεθούν για τα ιατρικά έξοδα του Γαβριήλ.

Ο Γαβριηλ.Α οδηγειται σε 3η εγχειρηση το Σαββατο 8-3 ,ωστε να τοποθετηθει για αισθητικους λογους, μιας και η οραση απο το δεξι ματι χαθηκε, οργανο που θα αντικαταστησει το ματι που του στερησαν τα ΜΑΤ στο αντιφασιστικο συλλαλητηριο μια μερα μετα την δολοφονια του Π.Φυσσα, στοχευοντας τον στο προσωπο με οπλο εκτοξευσης δακρυγονων… Η επεμβαση θα κοστισει 6.000 ευρω.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ALPHA BANK: 209-00-2340003387, ΓΑΒΡΙΗΛ Α.

GAVRIIL ANAGNOSTOU ΙΒΑΝ GR6101402090209002340003387 BIC CRBAJRAA

Πηγη:efsyn.gr

133

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση