Για μια ακόμη φορά μάρτυρες αστυνομικής βίας εναντίον μεταναστών

Για μια ακόμη φορά μάρτυρες αστυνομικής βίας εναντίον μεταναστών

4Τετάρτη 12/03/2014 και ώρα 20.00, Μοναστηρακι.
Βρεθήκαμε μάρτυρες ωμής και απρόκλητης βίας εκ μέρους αστυνομικών δυνάμεων με αποδέκτες για ακόμα μια φορά μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν στην πλατεία.

Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μετανάστη ενώ αυτός υπέδειξε τα νόμιμα έγγραφα της άδειας παραμονής του, εμμένοντας στη άμεση μεταφορά του στο τμήμα. Η κατάσταση ξέφυγε όταν ένας εκ των πολιτικά ντυμένων αντρών έσερνε τον μετανάστη χτυπώντας τον και κλωτσώντας τον κατά μήκος όλης της πλατείας μέχρι τον απέναντι δρόμο όπου ήταν παρκαρισμένο ένα μπλε πολιτικό αυτοκινητάκι.

Παρά το γεγονός πως ο συγκεντρωμένος κόσμος εξαγριωμένος από την ανεξήγητη και απρόκλητη βία ζητούσε τα στοιχεία του άντρα καθώς και τον λόγο της προσαγωγής, κανένας δεν έδωσε πληροφορίες τόσο για την ταυτότητα των αστυνομικών όσο και για την ταυτότητα του προσαχθέντα.

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε ακόμα περισσότερο στη προσπάθεια να τον οδηγήσουν σε συμβατικό αυτοκίνητο κλωτσώντας τον για να εισέρθει . Προς ενίσχυση και προς υπεράσπιση των αστυνομικών κατέφτασε η ομάδα ΔΕΛΤΑ φωνάζοντας και απειλώντας αυτή τη φορά τον συγκεντρωμένο κόσμο που διαμαρτυρόταν. Το αποκορύφωμα του σκηνικού έγινε όταν συνελήφθη δεύτερος μετανάστης και αυτός δια της βίας και ένας τρίτος μετανάστης άλλου χρώματος αυτήν την φορά στην προσπάθεια του να μάθει που οδηγούν τους δυο φίλους του.

Απαντώντας ειρωνικά ο έξυπνος αστυνομικός είπε πως θα του δείξει ακριβώς που τον πηγαίνουν και τον άρπαξε  και αυτόν. Το σκηνικό μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Ακροπόλεως όπου κρατούνται οι 3 μετανάστες. Οι τύχες των αγνοούνται.

Μ.Γ.

68

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση