Η ζωή της ατρόμητης Anja Niedringhaus, που βρήκε τον θάνατο στο Αφγανιστάν

Η ζωή της ατρόμητης Anja Niedringhaus, που βρήκε τον θάνατο στο Αφγανιστάν

APphotographerΗ βετεράνος φωτορεπόρτερ του AP, Anja Niedringhaus σκοτώθηκε όταν ένας Αφγανός αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου της την ώρα που κατευθυνόταν σε μία απομακρυσμένη πόλη στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν, την παραμονή των προεδρικών εκλογών.

Οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει να υπονομεύσουν της διαδικασία με μία εκστρατεία βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών.

 

 

 

 

 

 

 

Στο αυτοκίνητο ήταν μαζί της η Καναδή Kathy Gannon η οποία και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η 48χρονη Γερμανίδα φωτορεπόρτερ ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 16 ετών. Το 2005 απέσπασε βραβείο Πούλιτζερ για τον πόλεμο στο Ιράκ.

 

 

 

 

 

 

«Η Anja και η Kathy  έζησαν τα τελευταία χρόνια στο Αφγανιστάν καλύπτοντας τις συγκρούσεις. Η Ανια ήταν ταλαντούχα, δυναμική δημοσιογράφος, αγαπητή για τις διορατικές φωτογραφίες της, τη ζεστή καρδιά της και τη χαρά για τη ζωή. Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια», δήλωσε η διευθύντρια σύνταξης του AP στη Νέα Υόρκη,kathelin Carol.

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος του AP, Gary Pruitt, αναφέρθηκε στην 48χρονη ως «ατρόμητη, γεμάτη ζωντάνια με βραχνό γέλιο».

 

 

 

 

 

 

«Η Anja είναι το 32ο μέλος του AP που δίνει τη ζωής της κυνηγώντας την επικαιρότητα από τότε που ιδρύθηκε το AP το 1846. Πρόκειται για το επάγγελμα των θαρραλέων και των ανθρώπων με πάθος, αυτών που αφοσιώνονται στην αποστολή να μεταδίδουν ειδήσεις που είναι σωστές, ακριβείς και σημαντικές. Η Anja Niedringhaus κάλυπτε αυτόν τον ορισμό με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Pruitt.

Πηγή: Bussinessinsider

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση