Ένας νεκρός από πυρά του λιμενικού εναντίον πλοιαρίου στην Κω

Ένας νεκρός από πυρά του λιμενικού εναντίον πλοιαρίου στην Κω

2e1ax_omniatv_entry_limeniko_dolofonoiΝέο έγκλημα του Λιμενικού Σώματος με έναν νεκρό σήμερα το πρωΐ στην Κω.

Οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ εναντίον πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες/μετανάστες, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Η σορός του νεκρού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, για τη διενέργεια νεκροψίας.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν – χωρίς κανένα στοιχείο – ότι «πιθανόν επρόκειτο για Τούρκο διακινητή», ότι οι λιμενικοί έριξαν «προειδοποιητικά πυρά» και «ενδεχομένως κάποια σφαίρα εξοστρακίστηκε» ενώ «στόχευε στη μηχανή».

Το περιστατικό έρχεται σχεδόν τρεις μήνες μετά τον ομαδικό πνιγμό 12 προσφύγων και μεταναστών στο Φαρμακονήσικαι την συγκάλυψη της υπόθεσης από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, με παρουσίαση πλαστών καταθέσεων των επιζησάντων από τον υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη και διαστρέβλωση των μαρτυριών τους από ΜΜΕ.

Στις 6 Μαρτίου, λιμενικοί πυροβόλησαν εναντίον των επιβατών άλλης βάρκας, τραυματίζοντας τρεις, με την δικαιολογία ότι υπήρξε «ανταλλαγή πυρών» για «σύλληψη διακινητή» ενώ όλοι οι επιβάτες ήταν άοπλοι. Αργότερα το Λιμενικό ισχυρίστηκε ότι «το πλωτό προσπαθούσε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού». Ενώ επτά ακόμα πνίγηκαν στη θάλασσα της Λέσβου στις 18 Μαρτίου.

πηγή:omniatv.com

38

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση