Διακόπηκε η δίκη της Μανωλάδας

Διακόπηκε η δίκη της Μανωλάδας

2

Νεότερη ενημέρωση: Αναγνώστηκε πριν από λίγο το κατηγορητήριο. Η εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε «αδίστακτους» τους κατηγορούμενους. Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Δεκάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Πάτρας, όπου άρχισε η δίκη του φραουλοπαραγωγού Βαγγελάτου και των υπαλλήλων του οι οποίοι κατηγορούνται για τον τραυματισμό 28 αλλοδαπών εργατών που ζητούσαν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα τους, στη Νέα Μανωλάδα στις 17 Απριλίου του 2013. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη.

Η δίκη άρχισε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Απαγορεύεται η είσοδος στο δικαστικό μέγαρο σε όλους όσοι δεν έχουν εργασία, ενώ οι εισερχόμενοι ελέγχονται από σαρωτή μετάλλων.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί μετά τους πυροβολισμούς, από τους οποίους είχαν τραυματιστεί 28 αλλοδαποί εργάτες στις καλλιέργειες φράουλας. Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου του 2013 περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών.

Η δίκη άρχισε κανονικά, διακόπηκε για λίγο εξαιτίας απουσίας διερμηνέα, ενώ συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Δικηγόρος από την πλευρά των παραγωγών είναι ο Αλέξης Κούγιας.

Πηγη:postin.gr

48

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση