Το Ισραήλ «βομβαρδίζει» με… γλειφιτζούρια τη Δυτική Όχθη

Το Ισραήλ «βομβαρδίζει» με… γλειφιτζούρια τη Δυτική Όχθη

1111111404110602Το Ισραήλ «βομβαρδίζει» με… γλειφιτζούρια τη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός πέταξε εκατοντάδες γλειφιτζούρια με μηνύματα κατά της Χαμάς στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Όχθης, σε μία προσπάθεια να στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στο ισλαμιστικό πολιτικό κίνημα.

 

«Χαρούμενο Ραμαζάνι: Μερικά γλυκά, αφού η Χαμάς έχει κάνει τη ζωή στη Δυτική Όχθη τόσο πικρή», έγραφαν τα γλειφιτζούρια σε Ναμπλούς και Ραμάλα.

Ο Ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις στην Δυτική Όχθη εδώ και δύο εβδομάδες προσπαθώντας να εντοπίσει τρεις ισραηλινούς εφήβους που αγνοούνται. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν οδηγήσει στο θάνατο 7 Παλαιστινίων, στο τραυματισμό περισσότερων από 130 και στη φυλάκιση περίπου 600.

Αναλυτές αναφέρουν ότι τα γλειφιτζούρια είναι μέρος ενός «ψυχολογικού πολέμου» που έχει ως στόχο να απονομιμοποιήσει τη Χαμάς στα μάτια των Παλαιστινίων.

Άλλοι πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των εφήβων βρίσκονται σε αδιέξοδο και ο στρατός προσπαθεί να αξιοποιήσει εν δυνάμει πληροφοριοδότες.

Τα γλειφιτζούρια δεν είναι τα πρώτα «δώρα» των Ισραηλινών με μηνύματα κατά της Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στη Ναμπλούς την Πέμπτη, οι ισραηλινοί πέταξαν σπίρτα τα οποία έγραφαν στα αραβικά «Προσοχή! Η Χαμάς βάζει φωτιά στη Δυτική Όχθη».

Πηγη: topontiki.gr

55

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση