Κίνα: Φωτιά σε εργοστάσιο μεταποίησης τροφίμων – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Κίνα: Φωτιά σε εργοστάσιο μεταποίησης τροφίμων – Τουλάχιστον 18 νεκροί

b2oaqr1icaa9mk8Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο μεταποίησης και συσκευασίας τροφίμων στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, άλλοι 13 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα και τραύματα λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή το απόγευμα και τέθηκε υπό έλεγχο ώρες αργότερα.

Οι διευθυντές της εταιρείας έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, ανέφερε το ίδιο πρακτορείο, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς τα αίτια τη φωτιάς διερευνώνται.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχει χρόνιο ιστορικό εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Οι εργαζόμενοι είναι συχνά ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι ή ελλιπώς εξοπλισμένοι για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από πιθανά βιομηχανικά ατυχήματα.

Τον Ιούνιο του 2013 και πάλι από πυρκαγιά σε σφαγείο πουλερικών στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν σκοτώθηκαν 120 άνθρωποι.

– See more at: http://left.gr/news/kina-fotia-se-ergostasio-metapoiisis-trofimon-toylahiston-18-nekroi#sthash.F4Z5fq1G.S67JhLwN.dpuf

64

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση