Η Αθήνα «γέμισε» με χρώμα

Η Αθήνα «γέμισε» με χρώμα

Screen Shot 2015-06-14 at 1.39.22 AMΑσφυκτικά γεμάτη η πλατεία Κλαυθμώνος στο ενδέκατο Athens Pride, με τον θεσμό να θεωρείται πως έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κοινωνία και την πολιτεία. Μέχρι αργά το βράδυ κράτησε η γιορτή.

Με σύνθημα «Πάρε θέση» το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου για ακόμη μια φορά. Λίγο μετά τις 19.00 του Σαββάτου (13/06) στο βήμα ανέβηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που ευχήθηκε να καθιερωθεί το σύμφωνο συμβίωσης, ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία. Ευχήθηκε επίσης του χρόνου, η πορεία να περάσει μέσα από τη Βουλή, με τον κόσμο να την αποθεώνει.

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κήρυξε την έναρξη της παρέλασης τονίζοντας πόσο σημαντικά βήματα έχουν γίνει «για να πέσουν τα τείχη που βρίσκονται στα μυαλά των ανθρώπων».

11ο Athens Pride | ΕΦ.ΣΥΝ./Δημήτρης Αγγελίδης

Λίγο νωρίτερα, ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ, χαιρέτισε το Pride και είπε πόσο σημαντικό ήταν για εκείνον και τον σύντροφό του, το σύμφωνο συμβίωσης.

«Τα ΛΟΑΤ δικαιώματα είναι και του Ελληνικού και του Βρετανικού και όλων των λαών», ανέφερε.

Πλατεία Κλαυθμώνος
Πλατεία Κλαυθμώνος | ΕΦ.ΣΥΝ./Δημήτρης Αγγελίδης

Με τη σειρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωστής Παπαϊωάννου, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης που έχει ετοιμάσει το υπουργείο «ιστορική στιγμή» γιατί αποτελεί την πρώτη νομική αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα και ταυτόχρονα «πρώτο σημαντικό βήμα για πλήρη ισονομία».

Ζήτησε από το δήμαρχο Αθηναίων να υπογραφεί το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης δημόσια στο δημαρχείο, αίτημα το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον Γ. Καμίνη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε το «παρών» επισκεπτόμενος τα περίπτερα που είχαν στηθεί.

Η μασκότ καθε αθηναϊκού Pride, Ελένη Λουκά | ΕΦ.ΣΥΝ.

Το Athens Pride ολοκληρώθηκε με ξέφρενο πάρτυ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πηγή:http://www.efsyn.gr

130

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση