ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς στην κλινική Planned Parenthood στο Κολοράντο

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς στην κλινική Planned Parenthood στο Κολοράντο

1Δύο πολίτες και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος εισέβαλε σε μια κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο Σπρινγκς και άνοιξε πυρ με μια καραμπίνα. Τουλάχιστον 10 οι τραυματίες.

Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη, ενεπλάκη σε παρατεταμένη ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς και τελικά παραδόθηκε μέσα στο κτίριο, πέντε ώρες αφότου εισέβαλε στην κλινική.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας Κολοράντο Σίνθια Κόφμαν σε μήνυμα που ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter εξέφρασε τη λύπη της για το αιματηρό περιστατικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία το όνομα του δράστη είναι Ρόμπερτ Λιούις Ντιάρ (Robert Lewis Dear) αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα της επίθεσης.

Ωστόσο στο παρελθόν είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες ομάδων που αντιδρούσαν στις αμβλώσεις που γινόντουσαν στην κλινική Planned Parenthood.

Σημειώνεται ότι η κλινική που λειτουργεί από το 1916 έχει περίπου 500 παραρτήματα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και μάλιστα είναι η μοναδική που της επιτρέπεται να κάνει αμβλώσεις.

Πηγή:http://www.huffingtonpost.gr/2015/11/28/diethnes-usa-_n_8669702.html

178

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση