Στο νοσοκομείο κατέληξαν Γερμανοί ακροδεξιοί που βρέθηκαν στην Ελλάδα για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Στο νοσοκομείο κατέληξαν Γερμανοί ακροδεξιοί που βρέθηκαν στην Ελλάδα για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

1Κλοτσηδόν έφυγαν από το Μοναστηράκι 15 Γερμανοί ακροδεξιοί το βράδυ της Πέμπτης οι οποίοι εντοπίστηκαν από αντιφασίστες. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 20 Έλληνες αντιφασίστες ήρθαν στα χέρια με 15 Γερμανούς ακροδεξιούς, οι οποίοι βρίσκονταν στην Αθήνα για να παραστούν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα 20 χρόνια από τα Ίμια. Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης έστειλε εξώδικό στην Ασφάλεια λόγω των αντισυγκεντρώσεων από αντιφασιστικές οργανώσεις.

Από τη συμπλοκή, πέντε Γερμανοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταύρο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο, εκτός από τα ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες, βρέθηκαν και αστυνομικοί για να πάρουν καταθέσεις.

Για το περιστατικό ανέβηκε και κείμενο στο indymedia, με τίτλο «Τσάκισμα Γερμανών αντιφασιστών στο Μοναστηράκι». Το κείμενο αναφέρει: «Σήμερα το βράδυ περίπου στις 11:00 μμ ομάδα συντρόφων αντιφασιστών τσάκισε ένα γκρουπ 15 περίπου Γερμανών φασιστών που είχαν έρθει καλεσμένοι για την «πατριωτική φιέστα» των νεοναζί της χρυσής αυγής.

Οι γερμανοί φασίστες κυκλοφορούσαν στο Μοναστηράκι και εντοπίστηκαν από τους συντρόφους αντιφασίστες όπου ακολούθησε συμπλοκή και τους τσάκισαν. Επιβεβαιωμένα 1-2 φασίστες είναι χτυπημένοι χωρίς να γνωρίζουμε αν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι σύντροφοι αποχώρησαν συντεταγμένα μετά το τέλος της συμπλοκής ενώ εκείνη την ώρα έφταναν οι μπάτσοι».

 

Πηγή: alfavita.gr
4.337

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση