Αντιρατσιστικός «αγώνας» εντός και εκτός γηπέδου (Φωτο+Βιντεο)

Αντιρατσιστικός «αγώνας» εντός και εκτός γηπέδου (Φωτο+Βιντεο)

203337Είναι γνωστό ότι μερίδα των φανατικών οπαδών της Λάτσιο έχουν νεοναζιστικές αναφορές.Η τελευταία ρατσιστική τους συμπεριφορά εκδηλώθηκε στον αγώνα Λάτσιο-Νάπολι όπου στράφηκαν προς τον Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι, κάνοντας κραυγές πιθήκου όταν πήρε τη μπάλα.

Ο αγώνας ευτυχώς  διεκόπη για  λίγα λεπτά,με τον  διαιτητή του αγώνα να απειλεί πως αν δεν σταματούσαν τα συνθήματα θα διέκοπτε οριστικά το παιχνίδι.Έπειτα απο συστάσεις απο τα μεγάφωνα οι οπαδοί της Λάτσιο σταμάτησαν και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά.


Στο φινάλε του αγώνα ο Γάλλος αμυντικός της Νάπολι προχώρησε με μία συγκινητική χειρονομία, πετώντας τη φανέλα του σε έναν πιτσιρικά οπαδό της Λάτσιο που βρισκόταν στις εξέδρες.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τα μηνύματα αλληλεγγύης που μου έστειλαν. Είμαι ευγνώμων απέναντι στους συναδέλφους μου της Λάτσιο και κυρίως στον διαιτητή Ιράτι για το θάρρος του. Έπειτα στους συμπαίκτες μου, στη διοίκηση και στους οπαδούς μας, που με στήριξαν απέναντι σε αυτά τα άσχημα συνθήματα», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram ο Καλιντού Κουλιμπαλί.

Στο επόμενο παιχνίδι που είχε με την Κάρπι η Νάπολι στο γήπεδό της,οι Ναπολιτάνοι φίλοι της ομάδας με το σύνθημα «Siamo tutti Koulibaly», δηλαδή«είμαστε όλοι Κουλιμπαλί» και κρατώντας στα πρόσωπά τους χαρτιά με το πρόσωπο του Καλιντού Κουλιμπαλί,έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους ρατσιστές και έδειξαν την αλληλεγγύη τους στον παίχτη της ομάδας.
203329

πηγή:indicator.gr

220

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση