Νεοναζί χούλιγκανς μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το κέντρο των Βρυξελλών [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Νεοναζί χούλιγκανς μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το κέντρο των Βρυξελλών [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

riot5-805x450Μπορεί η «πορεία ενάντια στο φόβο» να αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των αρχών, αλλά η πλατεία Χρηματιστηρίου των Βρυξελλών, η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο μνήμης για τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων, μετατράπηκε  το μεσημέρι της Κυριακής σε πεδίο μάχης.

Με νερό υπό πίεση η βελγική αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση περίπου 200 ακροδεξιών διαδηλωτών, που φώναζαν  «είμαστε χούλιγκαν» και «είμαστε στο σπίτι μας» και εκτόξευαν εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι συνελήφθησαν 18 άτομα.

brussels-ksilo5

Οι συγκεντρωμένοι υπερεθνικιστές, τους οποίους αρχικά παρακολουθούσαν διακριτικά από απόσταση οι αστυνομικοί, φώναζαν επίσης συνθήματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

Οι νεοναζί εισέβαλαν στην πλατεία του Χρηματιστηρίου την ώρα που δεκάδες άνθρωποι απότιαν φόρο τιμής, άλλοι σιωπηρά και άλλοι με τραγούδια, στα θύματα των επιθέσεων.

BRUSSELS-ksilo7

«Συνεργοί των τρομοκρατών, συνεργοί των τρομοκρατών», φώναζαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές, οι οποίοι τους απάντησαν με το σύνθημα «Ο φασισμός δεν θα περάσει».

Οι ακροδεξιοί χούλιγκανς επιτέθηκαν φραστικά σε Μουσουλμάνες γυναίκες που βρίσκονταν εκεί και κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς μπροστά τους.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «χούλιγκαν» διαλύθηκαν στη συνέχεια και κατευθύνθηκαν, σε μικρές ομάδες, προς τον Γκαρ ντι Νορ. «Το κράτος είναι συνεργός του Ντάες» είπαν ορισμένοι από αυτούς, κατά την αποχώρησή τους, σε αστυνομικούς και στρατιώτες που βρίσκονταν στην πλατεία.

Πηγή: http://www.hitandrun.gr

526

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση