Ημερήσιο Αρχείο:Αυγ 8, 2016

1Στις 25 Ιουλίου η Google αφαίρεσε την Παλαιστίνη από το χάρτη, σιωπηλά και χωρίς καμία σχετική ανακοίνωση ή ενημέρωση. Αντικατέστησε το όνομα Παλαιστίνη με το Ισραήλ, σε όλες τις αναλύσεις, ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης έχει κάνει zoom στο χάρτη.

Παρόλο που υπάρχουν ήδη διάφορες διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, η Google αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι θεωρεί τον εαυτό της υπεράνω νόμων και ότι τα διάφορα τσιτάτα τύπου «don’t be evil» είναι απλώς φτηνά επικοινωνιακά κόλπα για αφελείς καταναλωτές.

Οι νεοφιλελεύθεροι χειροκροτητές της πολυεθνικής («η Google μας δίνει τα πάντα τζάμπα»), καθώς και οι δημοσιογράφοι παγκοσμίως, που χαρτζηλικώνονται μέσω του Google AdSense, δεν τόλμησαν ούτε να αναφέρουν την αλλαγή στον χάρτη, για να μη θίξουν τα συμφέροντά τους. Η μόνη δημοσιογραφική ένωση που έβγαλε ανακοίνωση ήταν της Παλαιστίνης…!

Πηγή:https://athens.indymedia.org

1Κορίτσι με τα φοβισμένα μάτια
κορίτσι με τα παγωμένα χέρια,
άμα τελειώσει ο πόλεμος
μη με ξεχάσεις.Στο λατομείο ν’ αγαπηθούμε
στις κάμαρες των αερίων
στη σκάλα, στα πολυβολεία.Στις 8 Αυγούστου 1938 μια ομάδα τριακοσίων κρατουμένων από το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου μεταφέρεται στην περιοχή του λατομείου «Wiener Graben» και ξεκινάει την οικοδόμηση του στρατοπέδου του Μαουτχάουζεν. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από τα λεγόμενα «Κεφάλαια Χάιντριχ«, δηλαδή από κεφάλαια που συγκέντρωνε ο επικεφαλής της RSHA (Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας) από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και προσωπικών αντικειμένων των κρατουμένων σε άλλα στρατόπεδα ή δολοφονημένων Εβραίων και αντιπάλων του καθεστώτος.

1Έτσι λοιπόν χθες την νύχτα στην διάρκεια της παρθενικής προβολής του «Σινέ Ρόδον» στον Σταφιδόκαμπο Ανδραβίδας και παρουσία 200 θεατών τα δαιμόνια αστυνομικά όργανα του ΑΤ Ανδραβίδας , με βάση – όπως είπαν – ανώνυμη καταγγελία , έκαναν ντου στον υπαίθριο κινηματογράφο και συνέλαβαν τον υπεύθυνο και πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πνευματικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου , Γιώργο Αλεβιζόπουλο με την αιτιολογία ότι για το μπουκαλάκι με το νερό που έδινε δωρεάν στους θεατές , έπρεπε να έχει άδεια καντίνας από το υγειονομικό.

1Την Τρίτη 2 Αυγούστου η Φ, 14χρονη μετανάστρια από το Αφγανιστάν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας.

Η Φ. ήταν κρατούμενη εδώ και 2 μήνες στα κρατητήρια μεταναστριών Ελληνικού, στις άθλιες συνθήκες που έχουμε περιγράψει πολλές φορές. Σε αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης του ελληνικού κράτους δεν κρατούνται μόνο ενήλικες γυναίκες, αλλά πολλές φορές και ανήλικα παιδιά, άλλοτε με τις μητέρες τους, άλλοτε ασυνόδευτα.

Η πρακτική αυτή της αστυνομίας δικαιολογείται από τους ‘ανθρωπιστές’ του ΣΥΡΙΖΑ ως αναγκαίο κακό, λόγω της έλλειψης δομών «φιλοξενίας» για τα ανήλικα.

Screen Shot 2016-08-08 at 7.46.02 AMΑπό τις μάχες με τα κύματα στη Μεσόγειο, πρώτη στα 100 μέτρα προκριματικών πεταλούδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η πρόσφυγας από τη Συρία, Γιούσρα Μαρντίνι. Διαβάστε την ιστορία της… 

Screen Shot 2016-08-08 at 7.35.28 AMΕπιμέλεια: Θωμάς Γιούργας

Ο Βραζιλιάνος πολιτικός σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ μιλάει μέσα από τα σκίτσα του για την (αστυνομική) βία μακριά από τα φώτα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης, κάνει έκκληση στους ξένους δημοσιογράφους που καλύπτουν τους αγώνες να δείξουν στον κόσμο τις αστυνομικές επιχειρήσεις και να μιλήσουν για τα θύματα του λεγόμενου ”πολέμου κατά των ναρκωτικών”.

Screen Shot 2016-08-08 at 7.31.19 AMΗ Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε. καταδικάζει την αλόγιστη και καταχρηστική αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά τη σύλληψη των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη στη Σπάρτη. Οι Σακκάς και Σεϊσίδης, παρότι ολοφάνερα άοπλοι, δέχθηκαν κατά την καταδίωξή τους καταιγισμό πυρών που θα μπορούσαν θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους ή τη ζωή άλλων πολιτών.
Ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός από αστυνομικούς, όταν διεκδίκησαν το νόμιμο δικαίωμα τους για επαφή με δικηγόρο προτού δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Screen Shot 2016-08-08 at 7.26.21 AMΣε όλους αυτούς που κλαίνε και οδύρονται επειδή «εξαγριωμένοι Βραζιλιάνοι» πολίτες προσπαθούσαν σχεδόν κάθε μέρα να σβήσουν την «ολυμπιακή φλόγα», έχουμε να πούμε δυο πράγματα.