Παρεμβάσεις στην 4η Δημ. Κοινότητα της Αθήνας για πλειστηριασμούς και ρατσισμό

Παρεμβάσεις στην 4η Δημ. Κοινότητα της Αθήνας για πλειστηριασμούς και ρατσισμό

1Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας της περασμένης Τρίτης (18/10), η ανεξάρτητη σύμβουλος Έφη Γαρίδη και μέλη της δημοτικής παράταξης «Πόλης Ξεκίνημα» κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος ενάντια στην επίθεση στην λαϊκή περιουσία με τη μορφή των πλειστηριασμών.

Μετά από σχε­τι­κή συ­ζή­τη­ση και παρά την ανά­λω­ση σε δευ­τε­ρεύ­ο­ντα ή ανυ­πό­στα­τα επι­χει­ρή­μα­τα (π.χ. περί του ρόλου της το­πι­κής αυ­το­διοί­κη­σης στην υπό­θε­ση των ιδιω­τι­κών χρεών), το ψή­φι­σμα υιο­θε­τή­θη­κε ομό­φω­να από το Συμ­βού­λιο.

Προ­φα­νώς, το συ­γκε­κρι­μέ­νο ψή­φι­σμα δεν απο­τε­λεί κά­ποιου με­γά­λη νίκη – τέ­τοια μπο­ρεί να είναι μόνο η απο­τρο­πή κάθε πλει­στη­ρια­σμού που αφορά τη λαϊκή πε­ριου­σία και κυ­ρί­ως, την πρώτη κα­τοι­κία. Ωστό­σο, θε­ω­ρού­με κρί­σι­μη την κι­νη­το­ποί­η­ση κοι­νω­νι­κών και συλ­λο­γι­κών φο­ρέ­ων και ιδιαί­τε­ρα, την το­πι­κή αυ­το­διοί­κη­ση σε όλες τις βαθ­μί­δες της, για τον αγώνα ενά­ντια στην επί­θε­ση του με­γά­λου κε­φα­λαί­ου και στις αντι­λαϊ­κές πο­λι­τι­κές και αυτής της μνη­μο­νια­κής κυ­βέρ­νη­σης.

Αυτόν τον αγώνα δε­σμευό­μα­στε πως θα τον δώ­σου­με μέχρι κάθε νόμος ή σχέ­διο νόμου που αφή­νει εκτε­θει­μέ­νες τις λαϊ­κές οι­κο­γέ­νειες απέ­να­ντι στους γύπες των τρα­πε­ζών, να γίνει κου­ρε­λό­χαρ­το.

Κα­νέ­να σπίτι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη!

Ρα­ντε­βού στα Ει­ρη­νο­δι­κεία!

 

Το εγκε­κρι­μέ­νο ψή­φι­σμα έχει ως εξής:

 

ΨΗ­ΦΙ­ΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥ­ΝΕ­ΔΡΙΑ­ΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜ­ΒΟΥ­ΛΙΟΥ ΤΗΣ 4ης ΔΗ­ΜΟ­ΤΙ­ΚΗΣ ΚΟΙ­ΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ

 

Το Συμ­βού­λιο της 4ης Δη­μο­τι­κής Κοι­νό­τη­τας, συ­μπα­ρα­στε­κό­με­νο από­λυ­τα στους πο­λί­τες των οποί­ων η λαϊκή πε­ριου­σία κιν­δυ­νεύ­ει από την κερ­δο­σκο­πία των τρα­πε­ζών, θέτει ως προ­τε­ραιό­τη­τα το να στα­θεί δίπλα στους δη­μό­τες, που λόγω της κρί­σης και της ανερ­γί­ας δεν μπο­ρούν να αντα­πο­κρι­θούν στις δα­νεια­κές τους υπο­χρε­ώ­σεις και στις υπο­χρε­ώ­σεις τους στα ασφα­λι­στι­κά τα­μεία και στην εφο­ρία.

Η ακί­νη­τη πε­ριου­σία των λαϊ­κών οι­κο­γε­νειών, που στις πε­ρισ­σό­τε­ρες πε­ρι­πτώ­σεις αφορά μια κα­τοι­κία η οποία απο­κτή­θη­κε με πολ­λές στε­ρή­σεις, κιν­δυ­νεύ­ει να χαθεί αφή­νο­ντας στο δρόμο τις οι­κο­γέ­νειες αυτές και δια­γρά­φο­ντας τους κό­πους μιας ζωής. Η μνη­μο­νια­κή πο­λι­τι­κή, σε συν­δυα­σμό με την «το­κο­γλυ­φι­κή» πο­λι­τι­κή των τρα­πε­ζών προ­κά­λε­σε τη χιο­νο­στι­βά­δα των κόκ­κι­νων δα­νεί­ων, των οποί­ων οι δε­κά­δες όροι και προ­ϋ­πο­θέ­σεις, δη­μιουρ­γούν ένα ασφυ­κτι­κό κλίμα για τους απρο­στά­τευ­τους από το νόμο δα­νειο­λή­πτες.

Ως Κοι­νο­τι­κό Συμ­βού­λιο οφεί­λου­με να στα­θού­με στο ύψος των πε­ρι­στά­σε­ων και να στη­ρί­ξου­με ου­σια­στι­κά και εμπρά­κτως τους συ­μπο­λί­τες μας που κιν­δυ­νεύ­ουν μέσα σε αυτό το εχθρι­κό πε­ρι­βάλ­λον να χά­σουν την μι­κροϊ­διο­κτη­σία τους. Πρέ­πει να βοη­θή­σου­με να σπά­σει η λο­γι­κή της συ­νυ­πευ­θυ­νό­τη­τας που κυ­ριαρ­χεί σε όσους χρω­στούν, να συμ­βά­λου­με στο να ορ­γα­νω­θεί σε κάθε στά­διο η συλ­λο­γι­κή συ­μπα­ρά­στα­ση τους και να συ­να­πο­τε­λέ­σουν κι αυτοί τμήμα του κι­νή­μα­τος αλ­λη­λεγ­γύ­ης.

Η πο­λι­τι­κή της κυ­βέρ­νη­σης είναι τα­ξι­κά μο­νο­με­ρής υπέρ των ιδιω­τι­κών τρα­πε­ζών, των distress funds, των ξένων δα­νει­στών. To πρό­βλη­μα των ιδιω­τι­κών χρεών, που πνί­γουν την οι­κο­νο­μία και την κοι­νω­νία, δεν μπο­ρεί να αντι­με­τω­πι­σθεί με απάν­θρω­πους πλει­στη­ρια­σμούς και κα­τα­σχέ­σεις ούτε φυ­σι­κά με ημί­με­τρα και ασπι­ρί­νες.

Η αντι­με­τώ­πι­ση των ιδιω­τι­κών χρεών απαι­τεί όχι μόνο τη δια­σφά­λι­ση της πρώ­της κύ­ριας κα­τοι­κί­ας των νοι­κο­κυ­ριών αλλά κυ­ρί­ως μια ευ­ρεία και γεν­ναία, στη βάση κρι­τη­ρί­ων, «σει­σά­χθεια» (δια­γρα­φή) χρεών για τα λαϊκά νοι­κο­κυ­ριά και τα μι­κρο­με­σαία στρώ­μα­τα της κοι­νω­νί­ας μας, στις πό­λεις και την ύπαι­θρο.

Παίρ­νου­με άμεσα πρω­το­βου­λί­ες:

-Στη­ρί­ζου­με τόσο πο­λι­τι­κά όσο και με τη φυ­σι­κή μας πα­ρου­σία, τις δρά­σεις απο­τρο­πής πλει­στη­ρια­σμών λαϊ­κών κα­τοι­κιών που λαμ­βά­νουν χώρα κάθε Τε­τάρ­τη 16:00 στο Ει­ρη­νο­δι­κείο.

-Ζη­τά­με την από­συρ­ση εκ μέ­ρους της κυ­βέρ­νη­σης του Νόμου για τους πλει­στη­ρια­σμούς της λαϊ­κής ιδιο­κτη­σί­ας.

 -Απαι­τού­με να μην που­λη­θούν σε ξένα funds τα δά­νεια των πο­λι­τών

-Ζη­τά­με τη δια­γρα­φή χρεών για τα λαϊκά νοι­κο­κυ­ριά και τα μι­κρο­με­σαία στρώ­μα­τα της κοι­νω­νί­ας μας.

Στην ίδια συ­νε­δρί­α­ση, η σύμ­βου­λος της Λαϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης Ελέ­νη-Μα­ρία Καλ­λια­νιώ­τη και η ανε­ξάρ­τη­τη σύμ­βου­λος Έφη Γα­ρί­δη κα­τέ­θε­σαν από κοι­νού πρό­τα­ση ψη­φί­σμα­τος για την κα­τα­δί­κη της προ ημε­ρών απα­ρά­δε­κτης πα­ρέμ­βα­σης ομά­δας κα­τοί­κων, με σκοπό την απο­τρο­πή της ει­σό­δου προ­σφυ­γό­που­λων από τη Δομή Φι­λο­ξε­νί­ας του Ελαιώ­να στο 66ο Γυ­μνά­σιο.

Θυ­μί­ζου­με πως στις 10 Οκτώ­βρη η συ­γκε­κρι­μέ­νη ομάδα με ρα­τσι­στι­κές εκ­φρά­σεις υπο­δέ­χτη­καν παι­διά βα­σα­νι­σμέ­νων προ­σφύ­γων, επι­τέ­θη­κε φρα­στι­κά σε εκ­παι­δευ­τι­κούς, κα­τοί­κους της πε­ριο­χής και μέλη φο­ρέ­ων. Φυ­σι­κά, από τους συ­γκε­ντρω­μέ­νους, λίγοι ήταν γο­νείς, ενώ άλλοι πε­ρισ­σό­τε­ρη σχέση είχαν με την φα­σι­στι­κή – δο­λο­φο­νι­κή ορ­γά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής, παρά με τη γο­νεϊ­κή κοι­νό­τη­τα.

Όταν, όμως, το θέμα τέ­θη­κε εκτός ημε­ρή­σιας διά­τα­ξης για συ­ζή­τη­ση στο Συμ­βού­λιο, με έκ­πλη­ξη δια­πι­στώ­σα­με πως όλοι ανε­ξαι­ρέ­τως οι σύμ­βου­λοι – πλην των Γα­ρί­δη, Καλ­λια­νιώ­τη και Κε­σί­δου – με προ­σχη­μα­τι­κό τρόπο, προ­σπά­θη­σαν να απο­φύ­γουν να πά­ρουν θέση, ανα­στο­χα­ζό­με­νοι αν πράγ­μα­τι υπήρ­ξε σω­μα­τι­κή βία, αν επρό­κει­το για μια απλή διέ­νε­ξη κα­τοί­κων ή αν υπάρ­χει κίν­δυ­νος ως προς τον εμ­βο­λια­σμό των παι­διών.

Οφεί­λου­με, ωστό­σο, να ξε­κα­θα­ρί­σου­με την θέση μας.

Πρώ­τον, ο ρα­τσι­σμός οφεί­λει να κα­τα­δι­κά­ζε­ται από τους δη­μο­κρα­τι­κούς πο­λί­τες, όχι μόνο ως προς την φυ­σι­κή βίαιη εκ­δή­λω­ση του, αλλά στο σύ­νο­λο του – είναι, επο­μέ­νως, πα­ντε­λώς αδιά­φο­ρο αν υπήρ­ξε σω­μα­τι­κή βία και μόνο λε­κτι­κή, καθώς η συ­γκέ­ντρω­ση είχε έντο­νο ρα­τσι­στι­κό πε­ριε­χό­με­νο και πρό­θε­ση.

Δεύ­τε­ρον, τα παι­διά στις Δομές Φι­λο­ξε­νί­ας εμ­βο­λιά­ζο­νται με ευ­θύ­νη του Κρά­τους και από τις επι­δη­μί­ες δεν κιν­δυ­νεύ­ουν όσα παι­διά έχουν κάνει εμ­βό­λια, αλλά όσα δεν έχουν κάνει – Ελ­λη­νό­που­λα ή προ­σφυ­γό­που­λα. Για τα υπό­λοι­πα, πα­ρα­πέ­μπου­με στην ια­τρι­κή κοι­νό­τη­τα και κατά τα άλλα, να θυ­μί­σου­με πως επι­χει­ρή­μα­τα περί επι­δη­μιών ήταν κα­τε­ξο­χήν αυτά που χρη­σι­μο­ποιού­σαν οι ναζί στη Γερ­μα­νία για να κι­νη­το­ποι­ή­σουν την Άρεια Φυλή.

Εν τέλει, η πλειο­ψη­φία των συμ­βού­λων, με μια θολή το­πο­θέ­τη­ση της ευ­θύ­νης στην πλημ­με­λή ενη­μέ­ρω­ση εκ μέ­ρους της Πο­λι­τεί­ας, με μια γε­νι­κό­λο­γη «κα­τα­δί­κη της βίας» και με χα­ρα­κτη­ρι­στι­κή επι­μο­νή στο θε­σμι­κό επί­χρι­σμα των αρ­μο­διο­τή­των τους, πα­ντε­λώς ασύμ­βα­τη με τον πο­λι­τι­κό ρόλο των αι­ρε­τών, απέρ­ρι­ψαν την πρό­τα­ση ψη­φί­σμα­τος, την οποία υπερ­ψή­φι­σαν μόνο οι τρεις προ­α­να­φερ­θεί­σες σύμ­βου­λοι.

Λυ­πό­μα­στε που το δη­μο­κρα­τι­κό αί­σθη­μα εκλεγ­μέ­νων από την ελ­λη­νι­κό λαό εξα­ντλεί­ται στη σχο­λα­στι­κή, «κατά γράμ­μα» ανά­γνω­ση των κα­θη­κό­ντων τους. Λυ­πό­μα­στε ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρο που, προ­κει­μέ­νου είτε να μην στε­να­χω­ρη­θεί κά­ποια με­ρί­δα της εκλο­γι­κής βάσης είτε να στοι­χη­θεί με τις κυ­βερ­νη­τι­κές πο­λι­τι­κές, σύμ­βου­λοι κρύ­βο­νται πίσω από το δά­χτυ­λο τους σε ένα σο­βα­ρό­τα­το πρό­βλη­μα, που μα­στί­ζει τις γει­το­νιές μας και στοι­χί­ζει αν­θρώ­πι­νες ζωές.

Τους δη­λώ­νου­με πως τον ρα­τσι­σμό θα τον πο­λε­μή­σου­με όπου υπάρ­χει.

Με κάθε δη­μο­κρα­τι­κό πο­λί­τη και την κοι­νω­νία στο πλευ­ρό μας.

Με ή χωρίς αυ­τούς.

Πηγή:https://rproject.gr

 

55

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση