Με επιτυχια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» στη Θεσσαλονίκη

1Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» με θέμα «Ο πόλεμος ενάντια στους πρόσφυγες και τους φτωχούς» με ομιλητές το Χρήστο Σταυρακάκη μέλος της ΚΑΡ και τη Γιάννα Γαϊτάνη πρώην βουλευτίνα και μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων της ΛΑΕ.

Η ζωηρή συζήτηση και η ανταλλαγή ζωντανών εμπειριών από τη δράση σε σχέση με τους πρόσφυγες ήταν από τα δυνατά σημεία της εκδήλωσης. Μαζί βέβαια με το γεγονός ότι τα δεκάδες άτομα που την παρακολούθησαν αποτελούνταν από μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, διανοούμενους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλληλέγγυους, πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη. Ήταν ένα κοινό όλων των ηλικιών και πολλαπλών εμπειριών.


Η συζήτηση απλώθηκε από την κατάσταση στο προσφυγικό σήμερα, τις ευθύνες της ΕΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την κατάσταση στην Αφρική και αλλού, την ανάγκη για ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, τις αντιδράσεις ενάντια στη συμμετοχή των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι δύο ομιλητές προσπάθησαν να απαντήσουν σε σχέση με το πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό που διαιρεί τα θύματα των πολέμων και του νεοφιλελευθερισμού και όλοι μαζί να χτίσουμε τους όρους για μια καλύτερη ζωή, ντόπιων και προσφύγων και μεταναστών μαζί. Ο μόνος δρόμος γι’ αυτό είναι οι ενωτικοί αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» προσπαθεί να συμβάλλει σε μια τέτοια κατεύθυνση. Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν μια μεγάλη ενίσχυση σε αυτή την προσπάθεια!

191

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση