«Χάιλ Τραμπ!»: Αμερικανοί φασίστες γιορτάζουν με χιτλερικούς χαιρετισμούς [εικόνες & βίντεο]

«Χάιλ Τραμπ!»: Αμερικανοί φασίστες γιορτάζουν με χιτλερικούς χαιρετισμούς [εικόνες & βίντεο]

1Τρία 24ωρα μετά τη συγκέντρωση μελών της αμερικανικής φασιστικής οργάνωσης Alt Right στην Ουάσιγκτον, ένα βιντεοσκοπημένο απόσπασμα κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το τρίλεπτο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό περιοδικό The Atlantic, είναι ένα απόσπασμα της ομιλίας του Ρίτσαρντ Σπένσερ, εκ των ηγετικών στελεχών της «Εναλλακτικής Δεξιάς» (Alternative Right) και επικεφαλής του think tank «National Policy Institute», που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Ο Σπένσερ  επιχειρηματολογεί στο συγκεκριμένο απόσπασμα υπέρ της «ανωτερότητας της λευκής φυλής», μιλά απαξιωτικά για τους Εβραίους, αναρωτώμενος μάλιστα αν είναι άνθρωποι κι εξαπολύει μύδρους κατά των ΜΜΕ χρησιμοποιώντας τον γερμανικό όρο  Lügenpresse (ψευδόμενος Τύπος). Και ολοκληρώνει την ομιλία του με το σύνθημα «Χάιλ Τραμπ. Ζήτω το έθνος! Ζήτω η νίκη!» («Hail Trump, Hail our people, Hail victory») την ώρα που πολλοί εκ των παρισταμένων υψώνουν το δεξί τους χέρι στο γνωστό χιτλερικό χαιρετισμό.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τhe National Policy Institute)

Η φασιστική οργάνωση έπαιξε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ κι έκτοτε επιχειρούν πολιτικοί παρατηρητές να ταξινομήσουν την ομάδα αυτή και να αξιολογήσουν τις σχέσεις της με τον Στήβεν Μπάνον, τον άνθρωπο που τοποθέτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου.

O Στηβ Μπάνον (στα δεξιά της φωτογραφίας) μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκειά μιας ξενάγησής τους στο Στρατιωτικό Πάρκο του Γκέτυσμπεργκ στις 22 Οκτωβρίου 2016

Μέχρι τη μεταπήδησή του στην ομάδα του Τραμπ ο Μπάνον ήταν διευθυντής της φασιστικής ιστοσελίδας  Breitbart, την οποία ο ίδιος περιέγραφε κάποτε ως «πλατφόρμα της Alt Right» -αν και πρόσφατα προσπάθησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις.

Πηγή: «Χάιλ Τραμπ!»: Αμερικανοί εθνικιστές γιορτάζουν με χιτλερικούς χαιρετισμούς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/302753/hail-tramp-amerikanoi-ethnikistes-giortazoyn-me-hitlerikoys-hairetismoys-eikones-vinteo#ixzz4Qk8YqyfW

222

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση