Ένας 26χρονος ειδικός φρουρός συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησε σε δύο υπηκόους Λιβύης, στους οποίους τράβηξε και όπλο, όντας εκτός υπηρεσίας και μεθυσμένος.
Σύμφωνα με το Έθνος, ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και υπό την επήρεια αλκοόλ όταν συνάντησε τους δύο αλλοδαπούς στην πλατεία Κεραμεικού και διαπληκτίστηκε έντονα μαζί τους.
Στη συνέχεια ζήτησε να τον ακολουθήσουν και όταν ο ένας εκ των δύο νεαρών αρνήθηκε, τότε ο αστυνομικός «τράβηξε» το υπηρεσιακό του όπλο και τον απείλησε. Στη θέα του όπλου οι δύο αλλοδαποί εξαναγκάστηκαν να υπακούσουν, αλλά όταν βρήκαν την ευκαιρία αφόπλισαν τον μεθυσμένο αστυνομικό και κάλεσαν την Αστυνομία.
Ο ειδικός φρουρός οδηγήθηκε στο Τμήμα, ενώ της υπόθεσης επιλήφθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε βάρος του 26χρονου αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι δύο υπήκοοι Λιβύης είναι σπουδαστές στις Σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων.
Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ.
Πηγή:http://tvxs.gr






