Γερμανία: Θα παρακολουθούνται τα τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά δεδομένα των προσφύγων

Γερμανία: Θα παρακολουθούνται τα τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά δεδομένα των προσφύγων

Screen Shot 2017-02-21 at 8.02.42 AMΗ γερμανική κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα δοθεί η άδεια στις αρχές να αποκτούν πρόσβαση στις τηλεφωνικές συσκευές και στα ηλεκτρονικά δεδομένα των αιτούντων άσυλο, στις περιπτώσεις εκείνες που εγείρονται αμφιβολίες για την ταυτότητα ή την εθνικότητά τους.

Σύμφωνα με ένα αντίγραφο του σχεδίου νόμου το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες (BAMF) θα αποκτήσουν την νόμιμη άδεια να πραγματοποιούν ελέγχους σε κινητά τηλέφωνα, σε ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές των αιτούντων άσυλο.

Το υπουργείο Εσωτερικών, που κατήρτισε το νομοσχέδιο σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει εκτιμήσει ότι τουλάχιστον το 50% των 280.000 αιτήσεων ασύλου το 2016, θα όφειλε να έχει ερευνηθεί πιο εμπεριστατωμένα. Αυτό έως σήμερα γινόταν με την βοήθεια γλωσσολόγων, οι οποίοι προσπαθούσαν να καθορίσουν την πραγματική χώρα προέλευσης των προσφύγων και μεταναστών.

Και κάπου εκεί ξεκινάει η περιστολή των ατομικών ελευθεριών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν κάτι γίνεται αποδεκτό για τους λίγους, μετά πολύ εύκολα επιβάλλεται σε όλους…

187

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση