Δυναμική κινητοποίηση των εργολαβικών εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Δυναμική κινητοποίηση των εργολαβικών εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Screen Shot 2017-02-24 at 11.41.15 PMτου Θοδωρή Πατσατζή

Ακόμη μια μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες (23/2) οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων, απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει τις απολύσεις τους.

Κί­τρι­να και κόκ­κι­να γά­ντια από τον Ευαγ­γε­λι­σμό ως τον Άγιο Νι­κό­λαο της Κρή­της, βρο­ντο­φώ­να­ξαν ακόμη μία φορά ότι οι απο­λύ­σεις που ετοι­μά­ζει η κυ­βέρ­νη­ση δεν θα πε­ρά­σουν.

Είναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό ότι με την πρα­κτι­κή την οποία εφηύ­ρε η κυ­βέρ­νη­ση για να διώ­ξει υπο­τί­θε­ται τους ερ­γο­λά­βους από τα νο­σο­κο­μεία, ελά­χι­στοι από το ση­με­ρι­νό έμπει­ρο προ­σω­πι­κό θα δια­τη­ρή­σουν τις θέ­σεις τους. Για την κυ­βέρ­νη­ση αυτό το προ­σω­πι­κό δεν δι­καιού­ται πα­ρα­πά­νω μόρια από τους άνερ­γους, ενώ αν δεν έχει την ελ­λη­νι­κή ιθα­γέ­νεια ή αν δεν είναι υπή­κο­ος χώρας μέ­λους της ΕΕ με πι­στο­ποι­η­τι­κό ελ­λη­νο­μά­θειας δεν έχει δι­καί­ω­μα να συμ­με­τέ­χει καν στο δια­γω­νι­σμό για την κά­λυ­ψη των θέ­σε­ων ερ­γα­σί­ας, οι οποί­ες μά­λι­στα δεν είναι για μό­νι­μο προ­σω­πι­κό αλλά για συμ­βά­σεις ορι­σμέ­νου χρό­νου. Με αυτά τα ανα­ξιο­κρα­τι­κά και ρα­τσι­στι­κά κρι­τή­ρια η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ πε­τά­ει στο δρόμο χι­λιά­δες ερ­γα­ζό­με­νους για να τους ανα­κυ­κλώ­σει με μια νέα στρα­τιά ομή­ρων.

Οι ερ­γο­λα­βι­κοί ερ­γα­ζό­με­νοι θα συ­νε­χί­σουν τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις τους και οι ευ­και­ρί­ες να απλω­θεί ένας γε­νι­κευ­μέ­νος αγώ­νας στα νο­σο­κο­μεία δί­νο­νται με την 24ωρη απερ­γία των νο­σο­κο­μεια­κών για­τρών την Πέμ­πτη 2 Μάρτη και την 24ωρη απερ­γία όλων των ερ­γα­ζο­μέ­νων στα δη­μό­σια νο­σο­κο­μεία την Τε­τάρ­τη 15 Μάρτη, ενώ τρεις μέρες αρ­γό­τε­ρα, το Σάβ­βα­το 18 Μάρτη, το αντι­ρα­τσι­στι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νε­ται με αφορ­μή την πα­γκό­σμια μέρα κατά του ρα­τσι­σμού, είναι άλλη μια ευ­και­ρία, να στα­μα­τή­σου­με το έγκλη­μα, δηλ. τις απο­λύ­σεις σχε­δόν 8.000 ερ­γο­λα­βι­κών ερ­γα­ζό­με­νων.

Πηγή: https://rproject.gr

87

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση