Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο 73χρονος ιεροψάλτης που εκτέλεσε αδέσποτο σκύλο στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο 73χρονος ιεροψάλτης που εκτέλεσε αδέσποτο σκύλο στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης

Picture4

Μετά  από τέσσερις αναβολές και τρεισήμισι χρόνια αναμονής το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε χθες τον 73χρονο ιεροψάλτη-νεωκόρο από τις Μοίρες Ηρακλείου, ο οποίος στις 6 Νοεμβρίου του 2013 σκότωσε με την καραμπίνα που κατείχε παράνομα έναν αδέσποτο σκύλο έξω από το Γυμνάσιο του Δήμου Μοιρών μπροστά στα μάτια τριών μαθητών.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον ιεροψάλτη και τον καταδίκασε για τη δολοφονία του ζώου, την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία με 30 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 5.600 ευρώ χρηματική ποινή. Το φιλοζωικό σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» που παραβρέθηκε στη δίκη ως παράσταση πολιτικής αγωγής θα ζητήσει από την Αστυνομία να βεβαιώσει εις βάρους του και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Η δικογραφία βασίστηκε στην κατάθεση του διευθυντή του Γυμνασίου Μοιρών, αλλά και στις καταθέσεις των τριών μαθητών που είδαν τον 73χρονο ιεροψάλτη να πυροβολεί και να σκοτώνει τον αδέσποτο σκύλο. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τις καταθέσεις των 3 αυτοπτών μαρτύρων ο δράστης πυροβόλησε τον αδέσποτο σκύλο, ο οποίος τραυματισμένος κατέφυγε κλαίγοντας έξω από την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ και τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια ο ιεροψάλτης έψαξε και βρήκε το τραυματισμένο ζώο και μπροστά στα μάτια των τριών μαθητών το πλησίασε στο ένα μέτρο, σήκωσε την καραμπίνα του και το αποτελείωσε.

Σύμφωνα με την κτηνιατρική γνωμάτευση ο σκύλος πέθανε από τα θανατηφόρα τραύματα στο ύψος των αυχενικών σπονδύλων, στον πνεύμονα και στην καρδιά. Μετά την καταγγελία που κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών ο ιεροψάλτης συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει από την πίσω πόρτα του σπιτιού του. Η Αστυνομία όμως τον εντόπισε σύντομα και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με την πρόσθετη κατηγορία της δραπέτευσης κρατουμένου.

Όπως αναφέρει η γραμματέας και δικηγόρος του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» κα Καλλιόπη Μαραβελάκη στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος και ο συνήγορός του ισχυρίστηκαν ότι το συμβάν είναι γέννημα φαντασίας των τριών μαθητών και ότι  τα παιδιά έκαναν λάθος που αναγνώρισαν στο πρόσωπό του ιεροψάλτη τον δολοφόνο του ζώου. Ο κατηγορούμενος για να υπερασπίσει τον εαυτό του ανέφερε ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου ότι είναι φιλόζωος και ότι πάει μέχρι το Ηράκλειο για να ταΐσει τ’ αδέσποτα ζώα. Δήλωσε δε ότι δε θυμάται τι έχει γίνει το όπλο του δηλώνοντας ότι πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Το δικαστήριο δεν πείστηκε και δεν παραπλανήθηκε με τα επιχειρήματα και τους ισχυρισμούς του δράστη και της υπεράσπισής του και τον καταδίκασε για την απάνθρωπη αυτή πράξη του.

«Εμείς μετά από πολύ αγωνία και νεύρα στη δικαστική αίθουσα για τα όσα ακούσαμε για τον “αθώο φιλόζωο” που κατηγορείται άδικα, ευχαριστούμε και εκφράζουμε θαυμασμό στους δικαστές και τον εισαγγελέα έδρας, που δεν είχαν ούτε στιγμή την παραμικρή αμφιβολία για την αλήθεια των λόγων των μαθητών και του αστυνομικού που κατέθεσε, και καταδίκασαν τον κατηγορούμενο αρνούμενοι να του αναγνωρίσουν οποιοδήποτε ελαφρυντικό για την πράξη του» επισημαίνει η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη.

Πηγή:https://istoriesadespoton.gr

188

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση