Οριστική καταδίκη για τους «Αυτόνομους Εθνικιστές»!

Οριστική καταδίκη για τους «Αυτόνομους Εθνικιστές»!

1Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, μετά από σχεδόν 8 χρόνια, η υπόθεση των «Αυτόνομων Εθνικιστών» για την επίθεση σε συγκέντρωση φορέων και σωματείων (Β ΕΛΜΕ, 5μελής ΕΙΝΑΠ Ερυθρού Σταυρού, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό 7ου διαμερίσματος κα) στο μετρό Πανόρμου τον Γενάρη του 2010.
Στην εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι 6 από τους 8 καταδικασθέντες, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν τίθεται θέμα αθώωσης των κατηγορούμενων. Συγκεκριμένα έκριναν ομόφωνα για τους 5 από τους 6 και κατά πλειοψηφία για τον τελευταίο, ότι αποτέλεσαν τον σκληρό πυρήνας της συμμορίας που επιτέθηκε στην αντιρατσιστική συγκέντρωση, ότι τέλεσαν όλοι το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνη. Επιβεβαιώθηκε επίσης η καταδίκη του «πρωτοπαλίκαρου» των νεοναζί Ιωάννη Κόλλια, για βαριά σκοπούμενη βλάβη και οπλοχρησία. Τελευταίο και καθόλου αμελητέο, στους «αρχηγούς» της συμμορίας – στον προαναφερθέντα Κόλλια και στον Δημήτρη Παπαγεωργίου, ηγετικό στέλεχος της άκρας Δεξιάς το οποίο προσπάθησε τόσο πρωτόδικα όσο και τώρα να παρουσιάσει ότι στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους – δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Οι ποινές που επιβλήθηκαν τελικά – μετά τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους υπόλοιπους κατηγορούμενος, τις ποινές που διαγράφονται λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου κλπ – ξεκινούν από τους 8 και φθάνουν μέχρι τους 26 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Το αποτέλεσμα είναι οριστική δικαίωση για τους φορείς και τους αντιφασίστες και αντιρατσιστές κατοίκους των Αμπελοκήπων και όχι μόνο. Η αρχική απόκρουση της επίθεσης και η σύλληψη των νεοναζί είχε οδηγήσει σε εξαφάνιση της πολύ δυναμικής, ως τότε, συμμορίας των «Αυτόνομων Εθνικιστών». Η σημερινή απόφαση ολοκληρώνει την διαδικασία και είναι ένα ακόμα λιθαράκι στον πολύπλευρο αγώνα για την πλήρη απομόνωση κάθε ναζιστικής συμμορίας στην Ελλάδα. Απέναντι στα ψέματα των νεοναζί – που όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, έτσι και εδώ δήλωσαν πως «είναι αθώοι και βρίσκονταν εκεί τυχαία» – και στην απόπειρα στρεψοδικίας από πλευράς των δικηγόρων τους – που επίσης για άλλη μια φορά προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τα επιχειρήματα των δύο άκρων και να ρητορεύσουν λες και οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν οι κατηγορούμενοι – , η υπόθεση έκλεισε οριστικά!

Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις φασιστικές συμμορίες. Από τον αγώνα για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες μέχρι τη μάχη για την καταδίκη και της Χρυσής Αυγής, έχουμε πολλά να οργανώσουμε, γνωρίζοντας καλά από την εμπειρία μας ότι η κοινή δράση του εργατικού κινήματος και των μαζικών φορέων είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να πετυχαίνουμε νίκες. Η σημερινή επιτυχία μας βρίσκει με ένα χαμόγελο παραπάνω, ο αγώνας συνεχίζεται, επόμενοι σταθμοί είναι οι κινητοποιήσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η 11η αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» στις 23 και 24 Σεπτέμβρη στην Καλών Τεχνών.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

 

Κίνηση»Απελάστε το Ρατσισμό»

394

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση