Το πατρικό σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε τις πόρτες του σε πρόσφυγες

Το πατρικό σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε τις πόρτες του σε πρόσφυγες

trump-houseΜια ομάδα προσφύγων διέμεινε το σαββατοκύριακο στο πατρικό σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη, στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος έζησε μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Ο Οργανισμός Oxfam, ο οποίος νοικιάζει το σπίτι που βγήκε σε δημοπρασία τον περασμένο Δεκέμβριο, φιλοξένησε πρόσφυγες από τη Σομαλία, το Βιετνάμ και τη Συρία, προκειμένου να επισημάνει τη δεινή κατάσταση των ανθρώπων που βιώνουν συγκρούσεις και διώξεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Οργανισμός απηύθυνε έκκληση στον Τραμπ και τους άλλους μεγάλους ηγέτες, οι οποίοι συναντώνται στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, να κάνουν περισσότερα προκειμένου να στηρίξουν τους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση του Τραμπ έχει απαγορεύσει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανθρώπους από έξι μουσουλμανικές χώρες.

oxfam 2

Πηγή: Reuters/ HANDOUT

«Οι ζωές των ανθρώπων κρέμονται από μια λεπτή κλωστή, ενώ περιμένουμε να δούμε αν ο πρόεδρος Τραμπ και οι άλλοι ηγέτες του κόσμου θα εκπληρώσουν το καθήκον τους να στηρίξουν τα δικαιώματα των προσφύγων και άλλων εκτοπισμένων», δήλωσε ο Shannon Scribner, διευθυντής του ανθρωπιστικού τμήματος της Oxfam America.

oxfam

Πηγή: Reuters/ HANDOUT

Το σπίτι, το οποίο χτίστηκε από τον πατέρα του Τραμπ, Φρεντ, στην πλούσια συνοικία Τζαμάικα Εξπρές, στο ανατολικό τμήμα του Κουίνς, αγοράστηκε τον Μάρτιο από ανώνυμο αγοραστή έναντι 2,14 εκατομμυρίων δολαρίων και τώρα τίθεται προς ενοικίαση μέσω Airbnb.

Πηγή: http://www.cnn.gr

63

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση