«Με έκπληξη βλέπουμε πως αντί να λογοδοτούν αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια, καλούνται να λογοδοτήσουν και να απολογηθούν εκπαιδευτικοί που υπερασπίστηκαν το αυτονόητο, κατοχυρωμένο από τις διεθνείς συμβάσεις δικαίωμα των προσφυγόπουλων και όλων των παιδιών, το δικαίωμά τους στη μόρφωση». Αυτό τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Περάματος, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή της για την κλήση σε απολογία εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.
Απαιτώντας από το υπουργείο Παιδείας να καταδικάσει το περιστατικό, καλεί σε κινητοποίηση στο υπουργείο σήμερα Δευτέρα 23 Οκτώβρη, στις 2 μ.μ. αλλά και στη μαθητική κινητοποίηση στις 30 Οκτώβρη στις 12 μ. στα Προπύλαια
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Με οργή και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε για την κλήση σε απολογία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, η οποία βασίστηκε σε “ανώνυμες καταγγελίες γονέων”(!!!) αλλά και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ικονίου Περάματος, που τους κατήγγειλαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ν. Ικονίου!
Όλοι θυμόμαστε και είχαμε καταγγείλει τα γεγονότα εκείνων των ημερών, με την εισβολή του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού στο σχολείο, τις χειροδικίες και τους τραμπουκισμούς των μπράβων του και των «αγανακτισμένων» γονιών απέναντι σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
Με έκπληξη βλέπουμε πως αντί να λογοδοτούν αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια, καλούνται να λογοδοτήσουν και να απολογηθούν εκπαιδευτικοί που υπερασπίστηκαν το αυτονόητο, κατοχυρωμένο από τις διεθνείς συμβάσεις δικαίωμα των προσφυγόπουλων και όλων των παιδιών, το δικαίωμά τους στη μόρφωση!
Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις μεθοδεύσεις που στοχεύουν στην επιβολή κλίματος τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε όσους θέλουν να ανατίθεται το μέλλον των παιδιών μας σε άβουλους και χειραγωγημένους εκπαιδευτικούς.
Στη συντριπτική του πλειοψηφία το γονεϊκό κίνημα απομόνωσε τις ξενοφοβικές φωνές κατά την έναρξη λειτουργίας των ΔΥΕΠ και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα ξεριζωμένα παιδιά από τον πόλεμο και τη φτώχεια.
Απαιτούμε από το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο να καταδικάσει τα παραπάνω περιστατικά, αλλά:
- Να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς, για να ενταχθούν ομαλά τα προσφυγόπουλα στο πρωινό πρόγραμμα και να αντιμετωπιστούν όλα τα κενά σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
- Να απεμπλέξει τις ΜΚΟ από την εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών.
- Να προχωρήσει, σε συνεργασία με τους δήμους, σε πλήρη υλικοτεχνική κάλυψη και βελτίωση των υποδομών των σχολικών συγκροτημάτων, για να σταματήσει επιτέλους η μετακύληση του κόστους λειτουργίας των σχολείων στις πλάτες των γονιών.
Καλούμε τα μέλη μας, όλους τους γονείς, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία και οικονομική θέση. Στα σχολεία μας δεν χωράει ο ρατσισμός και με τις δράσεις μας θα αναδείξουμε για μια ακόμα φορά τις αρχές της ειρήνης και της αλληλεγγύης.
Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν τις ίδιες αρχές και δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια σε όποιους προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη μόρφωση και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας. Τους καλούμε να μείνουν προσηλωμένοι στο παιδαγωγικό τους έργο και να μην υποκύπτουν σε κανενός είδους εκφοβισμό.
Συνεχίζουμε την πάλη σε κοινό συντονισμό με άλλες Ενώσεις, την Ομοσπονδία, τους Συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών για αναβαθμισμένη δημόσια εκπαίδευση.
Καλούμε σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη, στις 2 μ.μ. και στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 30 Οκτώβρη, στις 12 μ. στα Προπύλαια, να συμμετάσχουμε μαζί με τα παιδιά μας, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει».
Πηγή: https://www.902.gr






