Κίνα: Η IKEA αποσύρει σεξιστική διαφήμιση – «Χωρίς γαμπρό, μη με λες μάνα»

Κίνα: Η IKEA αποσύρει σεξιστική διαφήμιση – «Χωρίς γαμπρό, μη με λες μάνα»

1Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε τηλεοπτικό σποτ της σουηδικής αλυσίδας καταστημάτων οικιακών ειδών ΙΚΕΑ στην Κίνα.

Στη διαφήμιση διάρκειας 30 δευτερολέπτων παρακολουθούμε ένα οικογενειακό δείπνο στο οποίο μία Κινέζα μητέρα ανακοινώνει αυστηρά στην κόρη της: «Εάν δεν μπορείς να φέρεις εδώ ένα αγόρι, μη με αποκαλείς μαμά»!.

Το σποτ προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να το χαρακτηρίζουν σεξιστικό και προσβλητικό εις βάρος των ανύπαντρων γυναικών.

Στη συνέχεια της διαφήμισης εμφανίζεται στην πόρτα του σπιτιού ένας νεαρός κρατώντας λουλούδια και οι πανευτυχείς γονείς στρώνουν το τραπέζι με είδη του ΙΚΕΑ και ακολουθεί το σλόγκαν: «Γιορτάστε την καθημερινή ζωή».

Οι νεαρές ανύπαντρες γυναίκες στην Κίνα γίνονται αντικειμένο σφοδρής κριτικής λόγω προκαταλήψεων και δίνουν αγώνα τα τελευταία χρόνια για την εξάλειψη των διακρίσεων.

Η IKEA ζήτησε συγγνώμη για το σποτ μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε ότι στιγματίζει τις νεαρές ανύπαντρες γυναίκες και απέσυρε το τηλεοπτικό σποτ.

«Η τηλεοπτική διαφήμιση αποσύρθηκε από όλα τα κανάλια από την ΙΚΕΑ Κίνας», δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation η εκπρόσωπος της εταιρείας στην Κίνα, η Λίντα Ζου.«Κατανοούμε την ανησυχία που προκλήθηκε από την τηλεοπτική αυτή διαφήμιση και ζητούμε ειλικρινή συγγνώμη για τη λάθος εικόνα που δώσαμε», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η συγγνώμη της ΙΚΕΑ, η οποία αναρτήθηκε στο Weibo (το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα), προκάλεσε πάνω από 1.500 σχόλια στα οποία οι χρήστες χαρακτήριζαν τη διαφήμιση «αποκρουστική» και «παλιομοδίτικη».

Πηγή: https://www.reader.gr

258

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση