Και τώρα, όπως το ‘40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

Και τώρα, όπως το ‘40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

Screen Shot 2017-10-27 at 8.46.50 PMΤη μέρα που ο Λαός μας τιμά το ΟΧΙ απέναντι στον φασίστα εισβολέα στις 28 Οκτωβρίου 1940, τη μέρα που τιμούμε την Αντίσταση 1941 – 44 ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αυτή τη μέρα προσπαθούν να ατιμάσουν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής επιδιώκοντας να καταθέσουν στεφάνι στην Καλλιθέα.

Η Καλ­λι­θέα, από την πρώτη στιγ­μή της κα­το­χής, συμ­με­τεί­χε ενερ­γά στην Αντί­στα­ση. Με το τυ­πο­γρα­φείο του ΕΑΜ και την ομάδα λο­γο­τε­χνών του, με τα γρα­φεία της ΠΕΑΝ. Με τις ομά­δες της ΕΠΟΝ και του εφε­δρι­κού ΕΛΑΣ που συ­γκρο­τή­θη­καν κυ­ρί­ως στις προ­σφυ­γι­κές συ­νοι­κί­ες. Με τα συσ­σί­τια αλ­λη­λεγ­γύ­ης από τα σω­μα­τεία των Πο­ντί­ων και το πο­δο­σφαι­ρι­κό τμήμα του Έσπε­ρου.

Τη συμ­με­το­χή της αυτή στον Αγώνα η Καλ­λι­θέα την πλή­ρω­σε ακρι­βά. Με την θυσία των δέκα ηρω­ι­κών ΕΠΟ­Νι­τών στο σπι­τά­κι της οδού Μπι­ζα­νί­ου, στις 24 Ιου­λί­ου του 1944. Με τους εκτε­λε­σμέ­νους στο μπλό­κο της 28ης Αυ­γού­στου του 1944 και το κά­ψι­μο των Σφα­γεί­ων.

Ας το κα­τα­λά­βουν λοι­πόν όλοι:

Στις εκ­δη­λώ­σεις που τι­μού­με τους αγώ­νες για την ελευ­θε­ρία, δεν έχουν θέση οι εχθροί της ελευ­θε­ρί­ας και του αν­θρώ­που.

Στην Καλ­λι­θέα της προ­σφυ­γιάς και της αλ­λη­λεγ­γύ­ης δεν χω­ρά­νε οι δο­λο­φό­νοι του Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν  και του Παύ­λου Φύσσα.

Η Καλ­λι­θέα του αγώνα και της αντί­στα­σης ενά­ντια στο φα­σι­σμό, δεν θα ανε­χθεί τους νο­σταλ­γούς του Χί­τλερ, τους πο­λι­τι­κούς επί­γο­νους των μαυ­ρα­γο­ρι­τών και των προ­δο­τών.

Απαι­τού­με από την Δη­μο­τι­κή Αρχή να απο­τρέ­ψει οποια­δή­πο­τε πα­ρου­σία της Χρυ­σής Αυγής στις εκ­δη­λώ­σεις για την 28η Οκτω­βρί­ου. Ζη­τού­με  από τις πο­λι­τι­κές δυ­νά­μεις να αντι­δρά­σουν σε πρα­κτι­κές όπως αυτές της 25ης Μαρ­τί­ου, όταν κα­τέ­θε­σε στε­φά­νι μόνο ο Δή­μαρ­χος, βά­ζο­ντας έτσι στην ίδια μοίρα τα δη­μο­κρα­τι­κά κόμ­μα­τα και πα­ρα­τά­ξεις με την εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία.

Κα­λού­με τον λαό της Καλ­λι­θέ­ας, κάθε δη­μο­κρά­τισ­σα και δη­μο­κρά­τη, με  τη μα­ζι­κή συμ­με­το­χή του και την απο­φα­σι­στι­κή στάση του να κλεί­σει το δρόμο στους φα­σί­στες.

Η Λαϊκή Ενό­τη­τα θα βρί­σκε­ται πάντα μπρο­στά στους αγώ­νες του λαού μας, ώστε να μην μπο­ρέ­σει ποτέ ξανά να ση­κώ­σει κε­φά­λι ο φα­σι­σμός.

Θα βρί­σκε­ται πάντα μπρο­στά στους αγώ­νες ενά­ντια στην λι­τό­τη­τα, τα μνη­μό­νια και την υπο­τα­γή, ενά­ντια στις πο­λι­τι­κές κυ­βέρ­νη­σης, ΕΕ και ΔΝΤ που εξα­θλιώ­νουν τον ερ­γα­ζό­με­νο λαό και στρώ­νουν τον δρόμο στον ρα­τσι­σμό και τον φα­σι­σμό.

Τι­μού­με την Καλ­λι­θέα της Αντί­στα­σης και της Αλ­λη­λεγ­γύ­ης

Πα­λεύ­ου­με ενά­ντια στη λι­τό­τη­τα και την υπο­τα­γή – κλεί­νου­με το δρόμο στον φα­σι­σμό και τον ρα­τσι­σμό

Λαϊκή Ενότητα Καλλιθέας

 

94

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση