Δυναμική πορεία στα Τρίκαλα ενάντια στην παρουσία του Μιχαλολιάκου στην πόλη

Δυναμική πορεία στα Τρίκαλα ενάντια στην παρουσία του Μιχαλολιάκου στην πόλη

Screen Shot 2017-11-12 at 7.12.42 AMΣημαντική ήταν η παρέμβαση εκατοντάδων (περίπου τετρακόσιων) διαδηλωτών σήμερα στα Τρίκαλα με αφορμή την άφιξη του αρχηγού της ΧΑ Ν. Μιχαλιολάκου ο οποίος φάνηκε να είναι ανεπιθύμητος.

Οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες στην πλατεία Ρήγα Φεραίου από όπου ξεκίνησε η πορεία και μαζικά πορεύθηκαν προς το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η ομιλία του Ν. Μιχαλιολάκου. Ενθαρρυντικός και συγκινητικός ήταν ο ενωτικός χαρακτήρας που έδωσαν οι διαδηλωτές καθώς συντονίζονταν και φώναζαν συνθήματα συλλογικά και ελπιδοφόρα η δυναμική συμμετοχή των μαθητών. Όλοι μαζί έδειξαν να μην πτοούνται από την πολύωρη βροχή και να μην δειλιάζουν μπροστά στις διμοιρίες των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το ξενοδοχείο. Να σημειωθεί πως μια διμοιρία ήταν πίσω από την πορεία καθ’όλη την διάρκεια!

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στον χώρο εκκίνησης και ενώ πήραν το δρόμο για τα γραφεία της ΧΑ τους επιτέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις κυνηγώντας τους και χρησιμοποιώντας δακρυγόνα θέτοντας τους σε κίνδυνο προκειμένου να τους αποτρέψουν. Για ακόμη μια φορά δεν παρέλειψαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να σταθούν πλάι στους φασίστες. Τώρα για το ποιοι είναι οι τρομοκράτες μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ελένη Αντωνίου

23435256_1597281570315759_2392132057827781702_n

479

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση