Ανακοίνωση-Καταγγελία: Φασίστες πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στα Σεπόλια

Ανακοίνωση-Καταγγελία: Φασίστες πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στα Σεπόλια

1Ανακοίνωση-Καταγγελία: Φασίστες πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στα Σεπόλια

Την Κυριακή 12 Νοέμβρη, την ώρα που διεξαγόταν πολυπληθής επιτυχημένη εκδήλωση  υποδοχής από γονείς, δασκάλους και τοπικούς φορείς στα παιδάκια της Πακιστανικής κοινότητας που πήγαν στο 144ο δημοτικό σχολείο να παρακολουθήσουν μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας, δυο στενά παρακάτω, φασίστες πυροβολούσαν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους εναντίον ομάδας διαδηλωτών που αφισοκολλούσε και μοίραζε αντιφασιστικά τρικάκια στους γύρω δρόμους. Οι 2 ράμπο βγήκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους κρατώντας όπλα και ο ένας από αυτούς πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο εναντίον της ομάδας αντιφασιστών που βρίσκονταν στο δρόμο κάτω από την  πολυκατοικία τους. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση της φασιστικής δράσης της ΧΑ στα Σεπόλια. Αφού απέτυχαν να στρέψουν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη γειτονιά εναντίον μικρών παιδιών από το Πακιστάν, επιστρέφουν στις μαφιόζικες δολοφονικές μεθόδους για τις οποίες είναι υπόδικοι και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας έχει αποφασίσει εδώ και δεκαετίες να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Έτσι οι νεοναζί αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπό τους.

Η ανοχή της αστυνομίας που ήταν παρούσα με σημαντικές δυνάμεις 100 μέτρα παρακάτω (έξω από το 144ο δημοτικό) είναι αποκαλυπτική: Ενώ της καταγγέλθηκε αυτοστιγμεί το περιστατικό  αδράνησε χαρακτηριστικά παραπέμποντας τους καταγγέλλοντες στο …τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το ίδιο «χαλαρή» ήταν και η στάση των ανδρών της κρατικής ασφάλειας που επισκέφθηκε λίγο αργότερα την περιοχή, παραπέμποντας τους καταγγέλλοντες να «περάσουν από τη ΓΑΔΑ». Η αστυνομική ανοχή φανερώνει τι είναι αυτό που οπλίζει τα χέρια των φασιστών. Μάλλον η μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση της Κυριακής στα Σεπόλια είχε μοναδική αρμοδιότητα να προστατεύει τους εκπροσώπους των Υπουργείων που εμφανίστηκαν ως μαϊντανοί στην εκδήλωση υποδοχής των παιδιών και όχι τους κατοίκους της περιοχής που οι φασίστες έχουν βάλει στο στόχαστρο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι σοβαρές και θα αναμετρηθούν με αυτές και στη συνέχεια.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς να καταγγείλουν την φασιστική επίθεση και να απομονώσουν με τη μαζική τους δράση – αντίστοιχη της υποδοχής των παιδιών – τους νεοναζί της περιοχής. Η θέση τους είναι στη φυλακή και εκεί μπορεί να τους στείλει μόνο η δική μας αποφασιστική κινητοποίηση.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

1.940

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση