Παρουσίαση του ημερολογίου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Παρουσίαση του ημερολογίου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Screen Shot 2017-11-26 at 12.08.34 AMΗ άθλια κατάσταση στα κέντρα κράτησης στα νησιά μετά τις πρώτες νεροποντές και οι προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών για τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές ενόψη του χειμώνα, υπενθυμίζουν με σκληρό τρόπο τις συνέπειες της απάνθρωπης πολιτικής της Συμφωνίας ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας.
O εγκλωβισμός στα νησιά, οι άθλιες συνθήκες στα κέντρα, οι απελάσεις, ο αποκλεισμός προσφύγων από το δικαίωμα αναγνώρισης ασύλου, το πάγωμα στις διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης έχουν στόχο να αποτρέψουν τα θύματα των πολέμων και της φτώχειας από τη σκέψη να επιχειρήσουν να κάνουν το ταξίδι για μια αξιοπρεπή ζωή, ή ακόμα και για την επιβίωση.
Αυτό το υπόβαθρο αποκλεισμού και στιγματισμού αξιοποιούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής για να σπείρουν ρατσιστικό μίσος και να οργανώνουν επιθέσεις.
Απέναντι σε όλα αυτά, χιλιάδες άνθρωποι υποδέχονται προσφυγόπουλα και μεταναστόπουλα στα σχολεία, στηρίζουν αντιρατσιστικά φεστιβάλ, συμμετέχουν σε αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές διαδηλώσεις, εμπλέκονται σε δράσεις αλληλεγγύης. Όλος αυτός ο κόσμος χρειάζεται να κλιμακώσει τον αγώνα για να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, να σταματήσουν οι απελάσεις, να ανατραπεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Για αυτά σας καλούμε να συζητήσουμε, με αφορμή την παρουσίαση του Ημερολογίου 2018 του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Το ΚΣΜ συμμετέχει ενεργά στην αλληλεγγύη (με την δωρεάν εκμάθηση ελληνικών, με τη συμβολή του στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης κλπ), αλλά αποτελεί και κομμάτι του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος.
Το ημερολόγιo του ΚΣΜ είναι ένα εξαιρετικά χρήσιµο δώρο για τις γιορτές, που ταυτόχρονα εξασφαλίζει αρκετά από τα έξοδα του Σχολείου για την επόµενη χρονιά. Με εξαιρετικές φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων φωτογράφων από την καθηµερινότητα των προσφύγων, των µεταναστών και των Ροµά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανάµεσά τους οι Δ. Ασπιώτης, Α. Καλοδούκας, Χ. Κατόπης, M. Λώλος, Γ. Μπεχράκης, Τ. Μπόλαρη, Χ. Παπαδόπουλος, Χ. Φέργκιουσον και M. Muheisen. Το ηµερολόγιο κοσµούν επίσης σκίτσα γνωστών Ελλήνων σκιτσογράφων, µε επιλογή από τα καλύτερα του 2017 µε σχετική θεµατολογία. Ανάµεσα στους σκιτσογράφους που µας παραχώρησαν σκίτσα είναι οι Τ. Αναστασίου, Δ. Γεωργοπάλης, Π. Ζερβός, M. Koυντούρης, Π. Μαραγκός, Μ. Τζαµπούρα, Β. Χερουβείµ και Soloup. Το ηµερολόγιο στοιχίζει 4 ευρώ και διατίθεται από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (Άργους 145 – Κολωνός) τις Κυριακές (11.00 π.µ. – 8.00 µ.µ.) και από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισµό» (Κλαζοµενών 1-3, Πλ. Αττικής) τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες.

23795554_1667766123290220_2231031499095223912_n

145

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση