Νόμιμος ο γάμος ομοφυλοφίλων στην Αυστρία

Νόμιμος ο γάμος ομοφυλοφίλων στην Αυστρία

Picture1

Λίγο πριν από την ανάγνωση της απόφασης… | AP Photo/Ronald Zak, file

 

Το αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο ζήτησε να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων έως το 2019. Όπως ανέφερε η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου «παραβιάζει την αρχή της ισότητας και της μη διάκρισης μεταξύ των ανθρώπων βάσει προσωπικών χαρακτηριστικών, όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός».

Σύμφωνα με το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας, τα ζευγάρια ατόμων του ιδίου φύλου «θα μπορούν να παντρεύονται το αργότερο από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018».

Η Αυστρία γίνεται η 16η χώρα στην Ευρώπη που αναγνωρίζει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα να παντρεύονται. Από το 2010 τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Αυστρία μπορούν να συνάπτουν ένα πολιτικό σύμφωνο συμβίωσης και να υιοθετήσουν παιδιά.

Το δικαστήριο εξέτασε το ζήτημα έπειτα από προσφυγή δύο γυναικών που είχαν ήδη συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αλλά οι αρχές της Βιέννης τους αρνήθηκαν το δικαίωμα να κάνουν επίσημο γάμο.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι οι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης έχουν καταστεί παρόμοια νομικά τα τελευταία χρόνια, και τα ζευγάρια του ιδίου φύλου πρέπει να μπορούν να υιοθετούν παιδιά.

Πηγή:http://www.efsyn.gr

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση